ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

15 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Οικογένειας

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα, ο θεσμός της οικογένειας τα τελευταία χρόνια περνά βαθιά κρίση. Τα διαζύγια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.Σε αυτό κατά τη γνώμη μου σημαντικό ρόλο έχουν παίξει αφενός το καταναλωτικό μοντέλο οικογένειας που έχει καθιερωθεί (ευτυχισμένοι οικογένεια είναι αυτή που διαθέτει στα μέλη της όλων των ειδών τα αγαθά και υπηρεσίες), και αφετέρου η οικονομική ανεξαρτητοποίηση των γυναικών. Εξ’ αιτίας της τελευταίας, οι γυναίκες απαιτούν και διεκδικούν πλέον περισσότερα πράγματα από ένα γάμο, και από την άλλη πιθανότατα να μην έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να ασχοληθούν με αυτόν όσο στο παρελθόν.. .

Στην Ελλάδα, ο θεσμός της οικογένειας ήταν ανέκαθεν πολύ σημαντικός. Ακόμα και στις μέρες μας, οι νέοι σε πολλές περιπτώσεις ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα τριάντα και βάλε..Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνουν επειδή είναι πολύ δεμένοι..Οι οικονομικές συγκυρίες βοηθούν περισσότερο σε αυτό…

Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας τη δεδομένη χρονική περίοδο, θα βοηθήσει πιστεύω στο να αποκτήσει ξανά η οικογένεια το χαμένο της νόημα. Τα μέλη που αντιμετωπίζουν οικονομικά και εργασιακά προβλήματα, θα προσπαθήσουν στην πλειοψηφία τους να τα αντιμετωπίσουν έχοντας τη συμπαράσταση των υπολοίπων μελών της οικοκογένειάς τους.

Αλλά και περισσότερο χρόνο θα περνάει η οικογένεια μαζί, καθώς η διασκέδαση εκτός σπιτιού θα  αποτελεί πλέον προνόμιο της ανώτερης τάξης….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου