ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αγοράκι 2 ετών καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα

image Πόση βλακεία, αναισθησία, ηλιθιότητα, και ότι άλλο δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σκεφτώ από τα νεύρα μου, κυκλοφορεί σε αυτό τον κόσμο; Μόλις είδα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube από τον “Όμορφο Κόσμο Το Πρωί” που τελικά δεν είναι και τόσο όμορφος…. Το βίντεο αυτό δείχνει ένα αγοράκι από την Ινδονησία μόλις 2 ετών, να καπνίζει 40 τσιγάρα την ημέρα!!! Και μάλιστα το τσιγάρο του το έμαθε ο ίδιος του ο πατέρας όταν ήταν 18 μηνών, ο οποίος καμαρώνει για το κατόρθωμά του, και αρνείται να του το κόψει, γιατί λέει ο γιος του περνάει καλά!!!

Ψάχνοντας λίγο σε ξένα δίκτυα, ανακάλυψα κι άλλα… Το παιδί αυτό λέει στο βίντεο ότι “όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κλέφτης, και όλα του τα λεφτά να τα ξοδέψει σε πόρνες”!!! και το πιο αγαπημένο του πράγμα στον κόσμο είναι το  αιδοίο (αλλιώς θα έπρεπε να το μεταφράσω στα σύγχρονα ελληνικά, αλλά δεν κάνει)…

Η μητέρα του λέει ότι το παιδί είναι εξαρτημένο πλέον από το τσιγάρο, κι αν δεν του δώσουν όταν ζητήσει, νευριάζει, σκληρίζει, και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο!!! Και όταν δεν του δίνουν εμφανίζει συμπτώματα στέρησης, δηλαδή λέει ότι ζαλίζεται και ανακατεύεται…Επίσης , δεν καπνίζει τίποτε άλλο εκτός από την αγαπημένη του μάρκα!!!!

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων της χώρας δήλωσε ότι στο παιδί θα πρέπει να παρασχεθεί άμεση ιατρική και ψυχολογική βοήθεια, ενώ η προϊστάμενη του αρμόδιου υπουργείου για την προστασία  παιδιών  είπε : “Θα δώσουμε μια προειδοποίηση στους γονείς, και θα συνεργαστούμε με τις τοπικές αρχές  για να προλάβουμε παρόμοιες συμπεριφορές στο κοντινό περιβάλλον του παιδιού, ενώ μια άλλη ομάδα θα υποστηρίξει ψυχολογικά το παιδί, και θα παρακολουθεί από κοντά την ψοχοσωματική του εξέλιξη”

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι γονείς, και όχι μόνο στην Ινδονησία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα. Το βασικό είναι όμως να υπάρχουν και υπηρεσίες, οι οποίες να προλαμβάνουν τέτοιου είδους φαινόμενα, ή να αντιδρούν άμεσα κι αποτελεσματικά όταν τα εντοπίζουν..Φαινόμενα σαν αυτό ασφαλώς και συνιστούν ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ!!! Και αν οι γονείς (αν και δυσκολεύομαι πάρα πολύ να τους πω έτσι) δε συμμορφώνονται άμεσα, θα πρέπει το παιδί να πηγαίνει σε πιο ασφαλές περιβάλλον…  Είναι το ίδιο για μένα να δίνεις στο παιδί σου τσιγάρο, με το να του δίνεις ναρκωτικά, ή να το υποβάλεις σε επικίνδυνες ακτινοβολίες, ή οτιδήποτε άλλο που προκαλεί άμεσο κίνδυνο στην υγεία του… Στο κάτω κάτω, αν κάποιος αποδεδειγμένα δεν είναι άξιος να προστατέψει τα παιδιά που έχει φέρει στον κόσμο, υπάρχουν άλλοι που μπορούν και θέλουν να το κάνουν, απλά δεν τους το αξίωσε ποτέ ο θεός….

Υ.Γ.: Το αρχικό βίντεο έχει κατέβει από το youtube επειδή θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους προσβλητικό… Μάλλον οι υπεύθυνοι της εκπομπής “Όμορφος Κόσμο Το Πρωί” δεν είχαν την ίδια άποψη, ούτε και οι υπεύθυνοι των blogs που το αναπαράγουν από την εκπομπή αυτή…

πηγή: The Jakarta Globe , mybroadband.co.za

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου