ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο “κανένας” θα μας βγάλει από την κρίση…

Το τελευταίο διάστημα, κάθε Κυριακή, σχεδόν οι μισές εφημερίδες παρουσιάζουν κάποια δημοσκόπηση, με κεντρικό θέμα τα νέα μέτρα, την κρίση, αλλά και την πρόθεση ψήφου.

Το βασικό βέβαια με αυτές τις δημοσκοπήσεις είναι ότι, ανάλογα με το ποιος έχει «παραγγείλει» την κάθε δημοσκόπηση, οι ερωτήσεις είναι διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων σε συγκεκριμένες απαντήσεις. Άσε που, επειδή οι περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι τηλεφωνικές, μπορείς κατά κάποιο τρόπο να επιλέξεις ένα πιο πράσινο, πιο γαλάζιο ή πιο κόκκινο δείγμα (να επιμείνεις π.χ. σε συγκεκριμένες περιοχές που ξέρεις τι ψηφίζουν κατά πλειοψηφία, ή μπορείς εντέχνως να επαναλάβεις μερικά τηλεφωνήματα που δε σε βολεύουν οι απαντήσεις).

Πάντως ο περισσότερος κόσμος έχει πλέον καταλάβει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι κατευθυνόμενες, και έχουν σκοπό να κατευθύνουν την κοινή γνώμη…Παρόλα αυτά , η δυσαρέσκεια του κόσμου αρχίζει να αποτυπώνεται και σε αυτές τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις : η ψήφος διαμαρτυρίας (Λευκό-Άκυρο-Αναποφάσιστοι) καταγράφεται ως «πρώτο κόμμα» στην πρόθεση ψήφου.

imageΓυρίσαμε λοιπόν και πάλι στην εποχή του κανένα. Και αυτό σημαίνει ότι αφενός δεν ικανοποιούν οι κυβερνητικές επιλογές, και αφετέρου δεν φαίνεται να πείθουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις ότι μπορούν να διαχειριστούν αυτή την κρίση. Ποιος θα μας βγάλει λοιπόν από την κρίση; Δυστυχώς για εμάς, ο πολυμήχανος Οδυσσέας ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος “κανένας” που θα μπορούσε να μας βγάλει από τη σπηλιά του Κύκλωπα…

Σημείωση: η εικόνα είναι από το Εθνος της Κυριακής, 16/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου