ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΣΙΜΟ!!!

Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μπούμε στο αυτοκίνητο μας με μερικά αυγά χύμα στο κάθισμα να πάμε κάπου; Δε νομίζω! Όλο και καμιά σακουλίτσα θα βρούμε να τα βάλουμε, όλο και σε κάτι θα τα τυλίξουμε να είναι ασφαλείς, να μην σπάσουν,σωστά; Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε το ίδιο με τα παιδιά μας; Αν είναι δυνατόν! Καθημερινά βλέπω μαμάδες, μπαμπάδες κτλ να έχουν τα παιδάκια χύμα στο κύμα και το μόνο μέτρο προστασίας τους είναι να κάθονται (και αν) στο πίσω κάθισμα! Και φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που και με κόκκινο έχω δει να περνάνε, και παράνομα να προσπερνάνε, κτλ. Η κορυφή της αναισθησίας είναι ο macho τύπου μπαμπάς με τον γιο του  στα πόδια του να παίρνει τα πρώτα του μαθήματα οδήγησης στην θέση του αερόσακου!!!  Μήπως θα πρέπει να έχουμε τροχαία αποκλειστικά για παραβάσεις που απειλούν την ζωή παιδιών; Ακραίο; Ίσως, όμως ακραίο είναι να μπαίνει η ζωή παιδιών σε κίνδυνο των οποίων η ασφάλεια είναι στα χέρια μεγάλων!

Κανείς μας δεν είναι ο τέλειος γονιός και κανείς δεν κάνει κάτι επειδή δεν αγαπάει το παιδί του। Όμως το να δένονται τα παιδιά στα ειδικά για αυτά καθίσματα στο αυτοκίνητο είναι κάτι που δεν σηκώνει διαπραγματεύσεις, ούτε έχει δικαιολογία। Πολύ απλά γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια τους, με την ζωή τους।

Οπότε ας χρησιμοποιούμε λίγο την κοινή λογική και ας ακούμε λίγο παραπάνω το ένστικτο του γονιού μέσα μας αντί να φερόμαστε επιπόλαια από την βιασύνη μας και την κακή νοοτροπία μας του “δε βαριέσαι, δε θα συμβεί τίποτα”… Τα παιδιά μας και τα μάτια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου