ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

“Άκυρο η spetsi…θα πάρω μία σουβλάκι!!”

"Η Ελλάδα είναι η “DISNEYLAND' του Θεού”…. αυτό ανέφερε η καταπληκτική μας Δήμητρα Παπαδοπούλου στην πολύ αξιόλογη εκπομπή του ΣΚΑΙ “Ι LOVE GR”, που όπως και οι παρεμφερείς "Μένουμε Ελλάδα" και "Γυρίσματα" μας θυμίζουν ότι στην ταλαιπωρημένη μας και πολυκουρασμένη μας Ελλαδίτσα υπάρχουν ακόμα τοπία, γεύσεις, απολαύσεις που μας επιτρέπουν να ξεκουράσουμε ψυχές και σώματα και να πάρουμε δύναμη και κουράγιο για να παλεύουμε τα δύσκολα.

Οι περισσότεροι Έλληνες περνάμε δύσκολες μέρες με μια ψυχολογία βαριά και μουντή, μια ψυχολογία που δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρακτικά προβλήματα που η οικονομική κρίση και τα νέα μέτρα έχουν επιφέρει αλλά με την συνεχή καταπόνηση της ψυχής μας από όλους εκείνους που μας προσβάλλουν, που μας επιπλήττουν και μας τιμωρούν σαν λαό και σαν κοινωνία για “τις σπατάλες μας”, “για τα χρέη μας στο εξωτερικό”, “για την ανευθυνότητα μας”, που αφήσαμε τον τόπο να έρθει σε αυτό το σημείο.

Οι κυβερνώντες των χωρών της Ευρώπης με τους ανθρώπους ρομποτάκια-παραγωγικές μηχανές-(που αν δεν έρθουν στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι να βγάλουν από το καταπιεσμένο τους σύστημα τα απωθημένα τους θα ήταν όλοι σε άσυλο) , μας έχουν προσβάλλει με κάθε τρόπο (βλέπε εξώφυλλο FOCUS με Αφροδίτη της Μήλου κτλ), οι δικοί μας δε κυβερνώντες μας θυμίζουν πως έχουμε όλοι υποχρέωση “να μοιραστούμε το βάρος της δύσκολης αυτής ώρας” για το οποίο είμαστε όλοι υπεύθυνοι!!! Και βέβαια δεν ισχυρίζομαι πως σαν λαός δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την κατάσταση μας αλλά σίγουρα δεν είμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και σίγουρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ/ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!

Όσο και να θέλουν όμως να μας σπάσουν το ηθικό και όσο και να το καταφέρνουν βραχυπρόθεσμα, δεν δέχομαι, ούτε πιστεύω πως η ελληνική ψυχή μπορεί να καμφθεί. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ περισσότερο από αυτό! Η ιστορία μας δεν μπορεί να είναι τόσο αποκομμένη από την σύγχρονη πραγματικότητα μας. Τα γονίδια και η ψυχή μεταφέρεται στους αιώνες και όσο και αν έχει δεχθεί μεταλλάξεις και αλλοιώσεις (που είναι και φυσικό), το βασικό υλικό παραμένει και είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε.Ας μην ξεχνάμε τους Έλληνες παγκοσμίου κύρους σε όλους τους τομείς(τέχνες, επιστήμη, έρευνα), ας μην ξεχνάμε την επιτυχία των διοργανώσεων που έχουμε αναλάβει και που όλοι βιάζονταν να προκαταδικάσουν Ολυμπιακοί).

Είμαστε εμείς οι Έλληνες που παρά τα προβλήματα και την γκρίνια μπορούμε να απολαύσουμε το καφεδάκι μας με μια παρτίδα τάβλι το καλοκαίρι κάτω από τον παχύ ίσκιο ενός πλάτανου, τη βουτιά μας στις υπέροχες ελληνικές θάλασσες , το χταποδάκι στην πρόχειρα στημένη σχάρα με τη ρετσινούλα το βραδάκι με τους φίλους μας. Και μπορούμε να τα απολαύσουμε ακριβώς γιατί έχουμε ψυχή και χαρακτήρα ωραίο, ελληνικό με χιούμορ και με ασυμβίβαστη ελευθερία, χωρίς τη μιζέρια και την κατήφια εκείνων που μας 'σνομπάρουν' και που στην ουσία πεθαίνουν για “suvlaki” και “greek kamaki”!!!!

Εν όψει λοιπόν του υπέροχου μας καλοκαιριού, στην υπέροχη μας γεμάτη πνεύμα και θετική ενέργεια Ελλάδα, ας πούμε στους εαυτούς μας ότι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε παιδιά των αρχαίων και όπως εκείνοι πέρασαν επικές καταστροφές και ξαναγεννήθηκαν μέσα από τα συντρίμια για να γεννήσουν εμάς, έτσι και εμείς θα τα ξεπεράσουμε όλα, θα μάθουμε από τα λάθη, θα φτιάξουμε καλύτερα το τώρα μας και το αύριο μας. Καιρός να αρχίσουμε εμείς να σνομπάρουμε κάποιους από τα βόρεια γιατί δεν ξέρω πολλούς που πάνε για διακοπές στο Νταχάου, ούτε για να θαυμάσουν τα εργοστάσια της MERCEDES πίνοντας SPETSI(μείγμα COCA COLA με SPRITE!!! τι εφεύρεση!!) Και δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε στην Γαλλία γιατί εμείς έχουμε την δική μας φυσική και ακατάλυτη 'DISNEYLAND' που προτιμά και Ο ΘΕΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου