ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Παχυλή "χορηγία" SIEMENS στο πρώην υπουργό Τ.Μαντέλη

«Τα 200.000 μάρκα που βρέθηκαν στο λογαριασμό με το κωδικό όνομα Α. Ρόκος αποτελούσαν χορηγία της εταιρείας SIMENS» παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης αφήνοντας «άφωνα» τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής.

Παχυλή  χορηγία  SIEMENSΟ κ. Μαντέλης δεν έδωσε εξηγήσεις ποιον και τι ακριβώς αφορούσε η «χορηγία» αλλά συμπλήρωσε: «Αν θέλετε την αλήθεια να ψάξετε να βρείτε τους δυο δημοσιογράφους που στις 16/8/2002 ανέφεραν μια ανώνυμη πληροφορία για μίζες 10εκατομμυρίων μάρκων που θέλησαν κάποιοι να ξεπλύνουν στην πλάτη μου».

Άκρως αποκαλυπτική ήταν κατάθεση του Γιώργου Τσουγκράνη, κουμπάρου του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη ο οποίος είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω τον τραπεζικό λογαριασμό με τον περιβόητο κωδικό «Ρόκος». Ο κ. Τσουγκράνης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της SIΕMENS παραδέχθηκε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε εκείνον και πως πράγματι μέσω αυτού του λογαριασμού διακινηθήκαν το 1998, 200.000 γερμανικά μάρκα προερχόμενα από τη SIΕMENS.

Ο κουμπάρος του πρώην υπουργού εξήγησε ότι ο κ. Μαντέλης του ζήτησε ως εξυπηρέτηση να παραχωρήσει το λογαριασμό του ώστε κάποιοι πολιτικοί του φίλοι από το εξωτερικό να του βάλλουν χρήματα ενώ τόνισε ότι ο κ. Μαντέλης τον ενέπλεξε σε μια υπόθεση που ίδιος δεν γνώριζε.

Ο μάρτυρας μάλιστα τόνισε ότι και ο ίδιος είχε βάλει στον ίδιο λογαριασμό ένα χρηματικό πόσο για τα δίδακτρα του γιου του κ. Μαντέλη ο οποίος σπούδαζε εκείνη την εποχή στην Αμερική.

 

Κρυφή "χαρά" στη Ρηγίλλης

Ως «βόμβες που σκάνε στην αυλή του ΠΑΣΟΚ» αντιμετωπίζει η Ρηγίλλης την εξέλιξη στην εξεταστική για τη Siemens, θεωρώντας ότι ύστερα και από τις παλαιότερες δηλώσεις Τσουκάτου, η τροπή στο συγκεκριμένο σκάνδαλο επιβαρύνει πλέον και την κυβερνητική παράταξη.

πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου