ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

“Οι Έλληνες ελπίζουν να κάνει διακοπές ο Ομπάμα στην Κρήτη”

Κανείς δεν ξέρει αν θα μείνετε σε ένα κότερο ή σε ξενοδοχείο, ή ακόμα αν θα πατήσει το πόδι του στη στεριά. Μάλιστα, για να πούμε την αλήθεια, κανείς δεν μπορεί να πει αν θα έρθει καθόλου.

Όμως, τρεις μήνες μετά τη δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα “zito Ellas!” -ζήτω η Ελλάδα – στη γιορτή για την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας (25η Μαρτίου) στο Λευκό Οίκο , ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θέσει το  έθνος σε αναμονή με την είδηση ότι πρόκειται να κάνει διακοπές μέσα ή γύρω από το νότιο νησί της Κρήτης.

Καθώς οι Έλληνες καταπιάνονται με μια οικονομία που πλήττεται από την κρίση και το χρέος,οι φήμες και οι εικασίες για την επίσκεψη Ομπάμα μοιάζουν με μια ακτίνα ελπίδας. "Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama θα περάσει τις διακοπές του στην Κρήτη φέτος,έγραψε η καθημερινή εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» με αυξημένη ασφάλεια. "Έχει προσκληθεί να έρθει στα τέλη του Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου."

Η επίσκεψη, στην οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα , έχει κανονιστεί από τον στενό φίλο του και συμπαίχτη του στο μπάσκετ Αλέξη Γιαννούλια, ταμίας της πολιτείας του Ιλινόις, του οποίου η μητέρα κατάγεται από το νησί. Το ότι “ο κυρίαρχος του πλανήτη”θα προτιμούσε την Κρήτη πάνω από την αγαπημένη του Χαβάη σε μια εποχή που ο τουρισμός - η μεγαλύτερη ελπίδα για οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα - έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 10% έχει ενθουσιάσει φυσικά τους ντόπιους.

Και ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είχε επίσης μια τάση για διακοπές στην Κρήτη. Αλλά με την Ελλάδα τώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και την εικόνα της να έχει πληγεί από επαναλαμβανόμενες εικόνες των διαδηλώσεων, με  ταραχές και καύση των κτιρίων, η επίσκεψη του ηγέτη του ελεύθερου κόσμου θα μπορούσε να είναι ακριβώς ότι χρειάζεται η χώρα. “Αυτός θα είναι σωτήρας μας”, είπε ένας αξιωματούχος του τουρισμού. “Είναι αυτό που ο κλάδος χρειάζεται”.

Ανώτατο πρόσωπο εντός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, δεν έκρυψε τη χαρά του. “Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ομπάμα συμπαθεί τον  Γιώργο. Ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον κάλεσε για να τον συγχαρεί, όταν κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο», είπε άνθρωπος του στενού κύκλου του Παπανδρέου . “Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι θα ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα."

Ο Γιαννούλιας, 34, πρώην αστέρι του μπάσκετ, βοήθησε στην υποστήριξη από τις πλούσιες ελληνο-αμερικανικές κοινότητες κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ομπάμα για την προεδρία. Υποστηρίζοντας την εκστρατεία του Γιαννούλια για το δημόσιο ταμείο το 2006, ο τότε γερουσιαστής Ομπάμα τον περιέγραψε ως “ένα από τα πιο εξέχοντες νέους άνδρες θα μπορούσα ποτέ συναντήσω”.

Αλλά τα νέα της επίσκεψης έχουν αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από ορισμένους. Ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα ήταν έκπληξη εάν ο Ομπάμα επιλέξει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, όταν δεν έχει ακόμη να κάνει επίσημο ταξίδι στη χώρα, αν και δεν το αρνούνται απόλυτα.

"Δεδομένης της πετρελαιοκηλίδας και την ακύρωση των υπερπόντιων ταξιδιών από τον πρόεδρο, πιστεύουμε ότι είναι απίθανο ότι θα επισκεφτεί την Ελλάδα», είπε. “Σίγουρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα για αυτό”.

Έτσι, αν είναι μόνο μια φήμη, από που θα μπορούσε έχει ξεκινήσει;
Στο Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης, οι φήμες λένε ότι προέρχεται από την Ελληνο-Αμερικανική διασπορά στο Ιλινόις.

“ Ο Γιαννούλιας είναι υποψήφιος για τη θέση που απελευθερώθηκε από τον Ομπάμα στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών (αργότερα αυτό το έτος)και θέλουν να τον δει να την κερδίζει», είπε η Ευαγγελία Καρεκλάκη, μια δημοσιογράφος της Πατρίς, της εφημερίδας του  νησιού. “Η αίσθησή μου είναι ότι αυτό είχε διαρρεύσει από τον στενό κύκλο του Γιαννούλια. Λένε ότι ακόμα και αν ο Ομπάμα έρθει,   θα είναι στη θαλαμηγό κάποιου εφοπλιστή ... η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην πατήσει ποτέ το πόδι του στην Κρήτη”.

Πηγή: Βρετανική εφημερίδα Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου