ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η παράσταση “Βοτοπαίδι” έλαβε τέλος…

Βατοπεδι - vatopediΔιαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου. Είχα μια κρυφή ελπίδα κι εγώ, όπως και πολλοί από εσάς, ότι τα κόμματα θα αφήσουν το μικροκομματικό τους συμφέρον στην άκρη, και θα προσπαθήσουν να φέρουν στο φως και στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτού του αδιαμφισβήτητα μεγάλου σκανδάλου, που ζημίωσε οικονομικά αλλά και ηθικά τη χώρα.Δεν έγινε έτσι όμως… 5 τα κόμματα στη βουλή, 5 και τα πορίσματα…

Το ΠΑΣΟΚ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλο, Απ.Κοντό, Ευ.Μπασιάκο, Κ.Κιλτίδη, Π.Δούκα και Γ.Βουλγαράκη, ενώ η ΝΔ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών του νυν υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντας παράλληλα πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς αναφορά προσώπων.
Το ΚΚΕ μιλά για διαχρονικό σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ ο ΛΑΟΣ ζητά περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών των Γ.Δρυ, Απ.Φωτιάδη, Απ.Κοντού, Ευ.Μπασιάκου και Π.Δούκα, σημειώνοντας παράλληλα ότι την κεντρική «διαχείριση» της υπόθεσης των ανταλλαγών είχε το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να διερευνηθούν περαιτέρω ευθύνες των Γ.Δρυ, Απ.Φωτιάδη, Ευ.Μπασιάκο, Π.Δούκα, Απ.Κοντό, Θ.Ρουσόπουλο και Κ.Κιλτίδη.

Μετά από τόσους μήνες απασχόλησης τόσων βουλευτών, μετά από τόση σπατάλη χρήματος του Ελληνικού λαού  σε συνεδριάσεις της επιτροπής, μας είπαν αυτά που είχαν στο μυαλό τους να πουν πριν καν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή: ότι βολεύει το κάθε κόμμα!!! Και κατά ένα περίεργο τρόπο, το ίδιο θα γίνει και με τη siemens, και με όποια άλλη επιτροπή σκεφτούν να συστήσουν , για να ρίξουν στάχτη στα μάτια μας….

Πως λοιπόν να πιστέψει ο κάθε νέος το πολιτικό αυτό σύστημα, και να το εμπιστευτεί; Πως να πιστέψει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, όπως μας λένε; Πως να πιστέψει ότι έχουν τη βούληση να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο, και να τιμωρήσουν αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ζημίωσαν τη χώρα, και την έφεραν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα; Σε κάθε βήμα τους και με κάθε πράξη τους δείχνουν το αντίθετο…Και το κυριότερο: δεν κάνουν την παραμικρή προσπάθεια ν’ αλλάξουν πρώτα τους εαυτούς τους….

Όσο όμως συνεχίσει να γίνεται αυτό, τόσο περισσότερο έδαφος θα κερδίζει ο “κανένας”, για τον οποίο έχω ξαναγράψει σε παλιότερη ανάρτηση. Και τα κρούσματα λεκτικών επιθέσεων σε πολιτικούς ολοένα και θ’ αυξάνονται…Ήδη οι περισσότεροι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις περιφέρειες που εκλέγονται…

Αυλαία λοιπόν στην θεατρική παράσταση “Βατοπαίδι” , που ανέβηκε φέτος στη θεατρική σκηνή της Βουλής…Παρά την εξαιρετική απόδοση των ηθοποιών όμως, που είχαν μάθει κατά γράμμα τους ρόλους τους, και τους απέδωσαν εξαιρετικά, και παρά τη μεγάλη προβολή που είχε από τα κανάλια, το κοινό απογοητεύτηκε…Η παράσταση έπιασε πάτο..Και μαζί με αυτήν, έπιασε πάτο και το πολιτικό μας σύστημα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου