ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Mεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη διοργανώνει η Νομαρχία Ηρακλείου

Αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου πραγματοποιείται η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, τιμώντας τα τριάντα χρόνια από το θάνατό του. Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου στις 21:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα δώσει το παρών πλειάδα καλλιτεχνών κρητικής μουσικής, καθώς και η Μικτή και η Παιδική Χορωδία της Νομαρχίας Ηρακλείου. Στα πλαίσια της συναυλίας η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη θα αποδώσει τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Νίκου Ξυλούρη στη σύζυγό του Ουρανία.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Η συναυλία αυτή αποτελεί μια εκδήλωση που διοργανώνουμε ως Νομαρχία Ηρακλείου με τον Νομαρχιακό Οργανισμό Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου (Ν.Ο.Π.Ε.Η.) και τη συμμετοχή καλλιτεχνών που θέλουν με ψυχή να στηρίξουν αυτή μας την δράση για τα 30 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη.

Ευχαριστούμε και τα μέλη της οικογένειας του Νίκου Ξυλούρη που συνεργάζονται  μαζί μας για αυτήν την εκδήλωση μνήμης και τιμής, όπως θα τη χαρακτήριζα, για έναν άνθρωπο που έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής σε δύσκολους καιρούς για τον τόπο.

Ο Νίκος Ξυλούρης υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας και δεν αποτελεί απλά άνθρωπο της Κρήτης και άνθρωπο της Ελλάδας αλλά η ακτινοβολία του πέρασε και εκτός συνόρων. Με την προσωπικότητα του, με τη φωνή του άφησε ένα θετικό αποτύπωμα τόσο στα καλλιτεχνικά πράγματα του τόπου μας, όσο και στα θέματα της κοινωνίας και τα πολιτικά ζητήματα στους δύσκολους καιρούς της εποχής εκείνης.

Ο Νίκος γεννήθηκε στ’ Ανώγεια αλλά αναδείχτηκε στο Ηράκλειο και στη συνέχεια μεγαλούργησε στην Αθήνα, όπου καταξιώθηκε ακόμα περισσότερο. Με τη σημαντική του προσωπικότητα εξέφρασε τους αγώνες του λαού μας και εκφράζει ακόμα και σήμερα την ψυχή των Κρητικών αλλά και την ψυχή των Ελλήνων.

Στη συναυλία αυτή συμμετέχουν ο Ψαραντώνης, ο Ψαρογιάννης, ο Νίκος Ξυλούρης ή Γκρας, ο Βασίλης Καρεφιλάκης, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Βασίλης Σταυρακάκης και στην αφήγηση των κειμένων θα είναι ο Πέτρος Καλομοίρης. Παράλληλα θα συμμετάσχει η Μικτή και η Παιδική χορωδία της Νομαρχίας Ηρακλείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου