ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΦΠΑ στο 23%, ΠΑΣΟΚ στο 19% … Τυχαίο;;;

Αύξηση στο ΦΠΑ από σήμερα….

Στο 23% από 21% ο μεγάλος συντελεστής για τα λεγόμενα είδη πολυτελείας και τις υπηρεσίες (είδη ένδυσης - υπόδησης, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, νεόδμητες οικοδομές (πλην α’ κατοικίας), οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και λοιπά δίκυκλα, καύσιμα, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη,κομμωτήρια,  γυμναστήρια, λογιστές-φοροτεχνικοί,  διόδια και πολλά άλλα).

 Στο 11%, από 10% ο χαμηλός συντελεστής που αφορά είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια μεταφορικών μέσων λεωφορείων, εισιτήρια για κινηματογράφους, συναυλίες, ζωολογικούς κήπους, εκθέσεις και παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, μηχανήματα και βοηθήματα για την εξυπηρέτηση αναπήρων, επισκευές παλαιών κατοικιών κλπ).

Από 5% σε 5,5% αυξάνεται και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ που αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.

Παράλληλα, ο ΦΠΑ επεκτείνεται σε μια σειρά από δραστηριότητες που δεν υπάγονταν στο σχετικό νόμο (Ν. 3842/2010), όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα (υπηρεσίες νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα), καλλιτέχνες, συγγραφείς και σε επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.

Το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη λοιπόν από σήμερα. Αν και όσο βαθιά και να το χώσεις πια, αν δεν έχει τίποτα η τσέπη μέσα, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να την τρυπήσεις….

Δεν ξέρω τι θα καταφέρει η κυβέρνηση με τη νέα αυτή αύξηση. Το σίγουρο είναι ότι η αγορά θα χωθεί ακόμα πιο βαθιά στη ύφεση. Και το ΠΑΣΟΚ  πιο χαμηλά στην πρόθεση ψήφου του Ελληνικού λαού…

image

image

1 σχόλιο: