ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Προσλήψεις στη Βουλή μετά το κύμα συνταξιοδοτήσεων

Έκτακτες προσλήψεις προσωπικού στις «μάχιμες» υπηρεσίες της Βουλής για πρώτη φορά μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε χθες ο Φ. Πετσάλνικος, παρά την αντίθετη δέσμευση ότι δεν θα γίνουν νέες προσλήψεις το 2010.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι τους τελευταίους 4-5 μήνες, λόγω του νέου συνταξιοδοτικού καθεστώτος στον δημόσιο τομέα που επεκτείνεται πλέον και στους υπαλλήλους της Βουλής, υπήρξαν μαζικές παραιτήσεις περίπου 160 υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενές θέσεις σε νευραλγικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για περιορισμένο αριθμό προσλήψεων (περίπου δέκα) που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν την υπηρεσία Στενογραφίας, που έχει επιφορτιστεί με το έργο της έκδοσης πρακτικών των συνεδριάσεων της Ολομέλειας, των Διαρκών Επιτροπών αλλά και των Εξεταστικών - Προανακριτικών Επιτροπών, τις οποίες προσδιόρισε χρονικά στις αρχές της νέας Συνόδου.

Παράλληλα, με την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής (που πέρασε χθες κατά πλειοψηφία) απαγορεύεται εφεξής η μονιμοποίηση στη Βουλή μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα μετάταξης προσωπικού της Βουλής σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο νέος Κανονισμός της Βουλής φέρνει τις εξής καινοτομίες όσον αφορά τον θεσμό του βουλευτή. Συγκεκριμένα:

-Περιορίζεται ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας, καθώς εφεξής θα αίρεται για όλες τις περιπτώσεις που δεν σχετίζονται με την πολιτική δράση του βουλευτή.

-Καθιερώνεται η υποχρέωση ανάρτησης στο Διαδίκτυο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκειμένου ανά πάσα στιγμή ο πολίτης να μπορεί να ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας δημιουργούνται Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, Επιτροπή για παρακολούθηση του Ασφαλιστικού, ενώ θεσπίζεται κοινοβουλευτικός έλεγχος των μεγάλων δημόσιων συμβάσεων.

Με αφορμή τις αλλαγές στον Κανονισμό, ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι «η Βουλή αλλάζει σελίδα», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην περιστολή των δαπανών του Κοινοβουλίου, που εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου θα είναι κατά 24 εκατ. ευρώ μικρότερες από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, μείωση που φτάνει το 12%.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου