ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πέρασε και το ασφαλιστικό…Και τώρα τι ακολουθεί;;;

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων χθες, χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, το σ/ν είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά και δύο «παρών» (Βασ.Οικονόμου και Γ.Δημαράς).Αποσύρθηκαν τα άρθρα 73 και 74 για τον θεσμό της διαιτησίας ,  προκειμένου να τροποποιηθούν.
Κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων, την Πέμπτη, οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΚ υπερψήφισαν τα άρθρα 17 και 73. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και δήλωσε «παρούσα» στο άρθρο 75.
«Παρών» δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Κιλτίδης, ενώ «όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.
Επίσης, όλα τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάει λοιπόν κι αυτό…Παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, πέρασε… Και τώρα τι;;; Τι άλλο να περιμένουμε;

Κατά την άποψή μου τίποτε άλλο για φέτος.. Και αυτό για 2 λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι τα θέματα με τα οποία έχει καταπιαστεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι πάρα πολλά και πολύ σοβαρά, και οι επιπτώσεις από αυτά στον κόσμο πολύ επώδυνες. Το επόμενο διάστημα λοιπόν θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να κρατήσει πιο χαμηλό προφίλ, και να δώσει βάρος ίσως σε άλλα θέματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκτυπο στον κόσμο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι π.χ. θέματα εξωτερικής πολιτικής, ή να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης, τώρα που έχει τελειώσει (ελπίζω) με τα εισπρακτικά μέτρα. Παράλληλα, ο κομματικός μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, για να προσπαθήσει να μαζέψει όσο μπορεί τις απώλειες που έχουν προκαλέσει τα σκληρά οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα.

Ο δεύτερος λόγος, και κυριότερος, είναι ότι δεν προβλέπονται άλλα οικονομικά μέτρα στο μνημόνιο για το 2010. Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι. Αλλιώς, ίσως το Σεπτέμβρη δούμε διορθωτικές κινήσεις…

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ότι ήτανε να δούμε και να πάθουμε για το 2010, το έχουμε ήδη πάθει… Ας περάσουμε όσο μπορούμε πιο χαλαρά το καλοκαίρι μας στην Ελλαδίτσα μας που όλη η Ευρώπη πλεόν περιφρονεί (αυτό τουλάχιστον δεν μπορεί να μας το κόψει ο Παπακωνσταντίνου, ούτε να μας φορολογήσει τον ήλιο και τη θάλασσα). Γιατί το 2011 μας περιμένουν άλλα….Δείτε χωρίς άλλα σχόλια τι προβλέπεται στο μνημόνιο για την επόμενη χρονιά….

2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου