ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εκτιμήσεις για 1.000.000 ανέργους το φθινόπωρο

Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει σε επιστημονικούς συνεργάτες της ΓΣΕΕ, οι οποίοι επεξεργάστηκαν τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2010 για την εργασία και την ανεργία στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτά, σε απόλυτους αριθμούς, το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας είναι 5.012.392 άτομα, από τα οποία 4.425.625 είναι απασχολούμενοι και 568.767 είναι άνεργοι. Έτσι, το ποσοστό ανεργίας για το πρώτο τρίμηνο του 2010 εμφανίζει αύξηση κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2009 (11,7% έναντι 9,3%). Το ποσοστό όμως αυτό αναμένεται ν’ αυξηθεί ραγδαία τους επόμενους μήνες, φτάνοντας το 20 % ,ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από 1.000.000 ανέργους !!!

Πολύ θα ήθελα να πέσουν έξω οι κύριοι της ΓΣΕΕ, αλλά είναι λίγο δύσκολο με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Από τη μία η βαθιά ύφεση της οικονομίας μας, από την άλλη οι διευκολύνσεις της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις όσον αφορά τις απολύσεις, δε θέλει και πολύ…Να μη βάλω και τους συμβασιούχους του δημοσίου, που δεν πρόκειται ν’ ανανεωθούν οι συμβάσεις τους… Φανταστείτε ότι σε κάποιους νομούς της χώρας, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, το ποσοστό της ανεργίας πλησιάζει ήδη το 20%, με την ύφεση να είναι μπροστά μας!!!

Κατά τ’ άλλα, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ κινείται με ρυθμούς χελώνας, οι τράπεζες δεν ανοίγουν τις κάνουλες προς τις επιχειρήσεις, και…η Κατσέλη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου!!! Μόνο που κάποια στιγμή θ’ αναγκαστεί να ξυπνήσει, από τις φωνές ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που δε θα έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου