ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

37χρονος σάτυρος πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

M006F01BNS50[1] Παγίδα σε ανήλικα αγόρια ηλικίας 13-17 χρόνων έστηνε παιδόφιλος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι είχε σεξουαλικές επαφές με 16 παιδιά, τα οποία δελέαζε με δώρα, μικροποσά και αρώματα. Η αστυνομία εντόπισε τις κινήσεις του ύστερα από καταγγελία μητέρας και τον ακινητοποίησε σε περιοχή της Τούμπας, όπου είχε συνάντηση με 14χρονμο θύμα του.
Η δράση του 37χρονου παιδόφιλου αποκαλύφτηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων και από όσα είπε ο ίδιος στην προανάκριση. Ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν ακόμη διέμενε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου κατάγεται, ενώ την τελευταία διετία ζει μαζί με τη μητέρα του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ομολόγησε πως όλο αυτό το διάστημα ήρθε σε επαφή με 16 αγόρια, αφού προηγουμένως τα είχε προσεγγίσει σε σημεία όπου συχνάζουν ανήλικοι, ειδικά σε παιδικές χαρές της πόλης. Σύμφωνα με την ομολογία τα 14 εκ των 16 αγοριών ήταν από τη Θεσσαλονίκη.
Ο 37χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι με τα περισσότερα παιδιά-θύματα εξακολουθούσε να έχει επαφές τόσο με μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων όσο και μέσω του διαδικτύου. Οι αστυνομικοί βρήκαν τέτοια μηνύματα στο κινητό τηλέφωνό του και στο τηλέφωνο ενός από τα θύματά του. Ακόμη στο τηλέφωνό του βρέθηκαν στοιχεία πορνογραφίας ανηλίκων, αφού είχε αποθηκευμένες τουλάχιστον πέντε φωτογραφίες γυμνών παιδιών που είχε κατεβάσει από σελίδες του διαδικτύου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλου υλικού συνεχίστηκαν χθες από αστυνομικούς της Αθήνας στο σπίτι στο οποίο διέμενε με τη μητέρα του στην πρωτεύουσα.
Η σύλληψη
Το κουβάρι της δράσης του 37χρονου άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Μάιο, όταν η μητέρα ανήλικου κατέθεσε μήνυση στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, καθώς βρήκε στο κινητό τηλέφωνο του γιου της χυδαία μηνύματα από τον κατηγορούμενο και πανικοβλήθηκε. Η γυναίκα, χωρίς να είναι βέβαιη τι συνέβαινε, υποπτεύτηκε πως ο 14χρονος γιος της είχε πέσει θύμα αγνώστου, ενημέρωσε λοιπόν τις αρχές και έτσι οργανώθηκε σχέδιο εντοπισμού του 37χρονου. Το απόγευμα της Δευτέρας ο κατηγορούμενος φέρεται να επικοινώνησε με τον ίδιο τρόπο με το παιδί και έκλεισε ραντεβού στην περιοχή της Τούμπας, όπου τελικά συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος διαπίστωσαν ότι αντιμετώπιζαν έναν κατ’ επάγγελμα παιδόφιλο, όπως οι ίδιοι είπαν, αφού κατά την προανάκριση απαρίθμησε τη μία μετά την άλλη τις περιπτώσεις των θυμάτων του, χωρίς να διστάζει να αναφέρει και λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές επαφές που είχε. Όπως είπε, δελέαζε τα θύματά του με αντάλλαγμα μικρά χρηματικά ποσά και άλλα μικρά δώρα, όπως αρώματα και άλλα.
Η ασφάλεια έχει αρχίσει έρευνα για τον εντοπισμό όλων των θυμάτων του 37χρονου, τα οποία, όπως είπε, είναι ηλικίας από 13 έως 17 χρόνων.
Πολλά τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα
Εκατοντάδες είναι τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με παιδόφιλους, οι οποίοι συνήθως περιορίζονται στη χρήση πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικους από το διαδίκτυο και τις περισσότερες φορές ανταλλαγή τέτοιων αρχείων που περιλαμβάνουν εικόνες και βίντεο.
Ωστόσο στη Βόρεια Ελλάδα δύο περιστατικά που απασχόλησαν τις αρχές μέσα στο 2010 αφορούσαν σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βιασμούς και τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Τον περασμένο Μάιο δύο αδέλφια, ηλικίας 53 και 55 χρόνων, στη Βέροια κατηγορήθηκαν ότι εκμεταλλεύτηκαν κοριτσάκι μόλις 5 χρόνων. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους από λάθος έδειξε γυμνή φωτογραφία του παιδιού που είχε στο κινητό του και καταγγέλθηκε η δράση του στις αρχές.
Έναν μήνα αργότερα συνελήφθησαν δύο άτομα, 28 και 46 χρόνων, επειδή “ψάρευαν” ανήλικους μέσω του Facebook. Από την έρευνα του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποιήθηκαν δύο θύματά τους, ηλικίας 12 χρόνων, που ήταν μάλιστα κάτοικοι οικισμών Ρομά.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου