ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εννιά μήνες τους πήρε για ν’ ανακαλύψουν τον …. Ροβέρτο Σπυρόπουλο!!!

Εννιά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από το σχηματισμό της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Εννιά μήνες έμεινε και το ΙΚΑ χωρίς διοίκηση, με τα προβλήματα εξαιτίας αυτού του γεγονότος να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Και ξαφνικά, σήμερα , ορίστηκε ο νέος διοικητής!!! Και το όνομα αυτού: Ροβέρτος Σπυρόπουλος!!! Σας θυμίζει κάτι το όνομα;; Αντιγράφω από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ :

“Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη.
Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.
Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος.
Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά
Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη και ένα γιο.”

Δεν είναι λοιπόν και τόσο νέο πρόσωπο ο κος Σπυρόπουλος, και προέρχεται φυσικά από τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί τους πήρε 9 μήνες για να τον ανακαλύψουν, όταν το ΙΚΑ είναι πνιγμένο στα προβλήματα που χρήζουν άμεσων λύσεων;   Μη μου πείτε ότι αξιολογούσαν με αντικειμενικά κριτήρια τόσο καιρό τους υποψηφίους, γιατί δε θα σας πιστέψω… Πιο πιθανό έχω να υπήρχαν κι άλλοι κομματικοί υποψήφιοι για τη θέση, και τους πήρε καιρό να βρουν τη χρυσή τομή..

Κατά τ’ άλλα, ο νέος διοικητής γνωστοποίησε και τους στόχους του:  μείωση της εισφοροδιαφυγής που ανέρχεται σήμερα στο 30% , ολοκλήρωση και επέκταση των μηχανογραφικών υποδομών, εποπτείας και ελέγχου όλων των λειτουργιών, εξορθολογισμός των δαπανών, αυστηρή εποπτεία όλων των δαπανών περίθαλψης,  αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ, δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ για κοινές δράσεις προμηθειών και ελέγχου, μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών σε ενιαίο κτίριο για μείωση των δαπανών στέγασης και αύξηση της παραγωγικότητας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας με αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, και τέλος , έμφαση στη διαβούλευση με στόχο την εμπέδωση αντίληψης συνεργασίας, υπευθυνότητας και συνευθύνης.

Καλή επιτυχία κε Σπυρόπουλε στο δύσκολο έργο σας. Αλλά αν έχετε κι εσείς τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού, που εκλέγεται τον Οκτώβριο του 2009 και διορίζει ακόμα διοικητές σε τόσο κρίσιμους για την οικονομία της χώρας οργανισμούς τον Αύγουστο του 2010, δεν τα βλέπω και τόσο καλά τα πράγματα για το  ΙΚΑ!!!

1 σχόλιο: