ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στη δική μας ΕΡΤ δε χωράνε πλαφόν…

image Γύρω στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους, με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι μισθοί στο ευρύτερο Δημόσιο τομέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν την βασική αμοιβή του προέδρου του Αρείου Πάγου η οποία είναι στα 6.200 ευρώ. Καλή κίνηση θα μου πείτε…Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, που όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι υπόκεινται σε μειώσεις μισθών, καλό θα είναι και τα λεγόμενα “golden boys” του δημοσίου να μην ‘χρυσοπληρώνονται”…
Χθες όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού ήρθε ν’ ανατρέψει εν μέρει την απόφαση αυτή.. Έτσι με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή,   εξαιρούνται από το μισθολογικό πλαφόν του Δημοσίου τα στελέχη της ΕΡΤ. Μάλιστα προβλέπεται ότι οι αμοιβές του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά και των γενικών διευθυντών της Δημόσιας ΕΡΤ θα ορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, «κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη»…
Βέβαια , τα στελέχη της ΕΡΤ, δεν είναι οποιαδήποτε στελέχη του Δημοσίου, αυτό είναι αλήθεια!!! Είναι ακριβώς αυτοί που θα δίνουν τις κατευθύνσεις για το ποιες ειδήσεις θα προβάλονται και ποιες θα αποσιωπούνται, ...
ποια πρόσωπα θα προωθούνται και ποια θα παραγκωνίζονται, αλλά (και πιο σημαντικό απ’ όλα) και πως θα προσεγγίζεται η ειδησεογραφία, ώστε η κυβερνητική πολιτική να παρουσιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις φιλολαϊκή, και σε κάποιες άλλες επιβαλλόμενη από εξωτερικούς παράγοντες (π.χ. ΔΝΤ και μνημόνιο).
Με μία φράση, είναι τα στελέχη που θα έχουν αρμοδιότητα να μας πείθουν καθημερινά ότι ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΣΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΣΣΙΝΟ.
Κι επειδή ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει,και να καταλαβαίνει πολύ περισσότερα πράγματα από πριν ένα χρόνο για παράδειγμα,  δεν είναι κι εύκολη δουλειά αυτή!! Γι’ αυτό θα πρέπει να πληρωθούν κατ’ εκτίμηση των δύο υπουργών!!
Βέβαια, υπάρχει και δικαιολογία!!! Με το πλαφόν που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι της αγοράς ήταν λέει “απρόθυμοι” να στελεχώσουν την ΕΡΤ…
Εμ βέβαια ήταν απρόθυμοι..Αλλά ποιοι;;; Οι συγκεκριμένοι που ήθελε η Κυβέρνηση!! Αυτοί που έχουν συνηθίσει στα πολλά και στα εύκολα!!! Θέλετε να μας πείτε δηλαδή,κύριοι της κυβέρνησης, ότι σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ικανά στελέχη που αμοίβονται λιγότερο από 6.200 ευρώ,ώστε να μη θέλει κανένας ν’ αναλάβει; Αλλά και αυτό να συμβαίνει, δε θα έπρεπε αυτό ν’ αποδειχτεί μέσω διαδικασιών πρόσληψης με διαφάνεια μέσω διαδικτύου, όπως  εφαρμόσατε (δήθεν) στους γενικούς διευθυντές των υπολοίπων κρατικών οργανισμών;; Την ξεχάσατε κιόλας; Ούτε ένα χρόνο δεν κυβερνάτε!!
Αυτή είναι η κυβέρνησή μας όμως!!! Κόβει από μισθωτούς και συνταξιούχους, και δίνει στα μεγαλοστελέχη!!! Να σας χαιρόμαστε, ψευτοσοσιαλιστές μας!!
Υ.Γ.: Για την ιστορία να σας πω ότι , σύμφωνα με την Καθημερινή, εκείνος που κίνησε τη διαδικασία με την οποία επιβλήθηκε το πλαφόν στα στελέχη του Δημοσίου από το Ελεγκτικό Συνέδριο,  ήταν ένας συνταξιούχος βουλευτής. Στόχο είχε να ξεπεράσει το φράγμα των τακτικών αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου, ζητώντας να υπολογίζεται ως οροφή το σύνολο των αποδοχών του κορυφαίου δικαστικού παράγοντα.Είχε λοιπόν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και είχε ζητήσει ως αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου να θεωρούνται και τα ποσά που εισπράττει όταν μετέχει σε κορυφαίους δικαστικούς σχηματισμούς, όπως το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που συγκαλείται όταν Αρειος Πάγος και Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν διχογνωμία για ένα θέμα. Και με βάση τις συνολικές του αποδοχές που ήταν κατά περίπου 800 ευρώ μεγαλύτερες από τις τακτικές, ζήτησε να υπολογίζονται αρχικά οι μισθοί των βουλευτών και κατ' επέκτασιν οι συντάξεις τους. Και όλα αυτά, σύμφωνα με την προσφυγή του, τα ζητούσε για πέντε χρόνια, αναδρομικά. Ομως, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έστω με πλειοψηφία, δεν δέχθηκε να ανατραπεί το όριο. Και απέρριψε κάθε επιχείρημα να θεωρούνται τακτικές αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου τα ποσά που εισπράττει για τη συμμετοχή του σε δικαστικούς σχηματισμούς, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό όλα τα «παράθυρα» για υψηλότερες αμοιβές σε στελέχη του Δημοσίου, αλλά και για αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου