ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τι κι αν βάλει αλλιώς τα ρούχα του ο Μανωλιός…

before-after   “Δομικές αλλαγές” στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και το πρωθυπουργικό γραφείο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πεταλωτής σήμερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους για πρώτη φορά μετά τις πολυήμερες διακοπές της κυβέρνησης. Παράλληλα τόνισε όμως ότι “οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι αν κυβερνητικά στελέχη μεταπηδήσουν στην εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, θα αντικατασταθούν”
Τα είπε όλα με την τελευταία αυτή πρόταση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πιθανόν άθελά του… Τι μας ενδιαφέρει εμάς αν αλλάξουν τα πρόσωπα, τη στιγμή που  η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει η ίδια;

Πολύ εύστοχο βρήκα το σχόλιο επ’ αυτού του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κου Σκουρλέτη: «Προϋπόθεση για έναν βαθύ ανασχηματισμό της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι απλά των προσώπων, είναι η ανατροπή των κατευθύνσεων των κυβερνητικών επιλογών και του μνημονίου».
Ή μάλλον δε θα έλεγα ακριβώς ανατροπή, από τη στιγμή που το μνημόνιο αποτελεί νόμο της κυβέρνησης, αλλά αλλαγή κατεύθυνσης. Εξεύρεση πόρων από άλλες πηγές (π.χ. φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας) και όχι από μαζικές αυξήσεις φόρων, και εξοικονόμηση πόρων όχι από περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά π.χ.από μειώσεις δαπανών σε εξοπλισμούς και προμήθειες νοσοκομείων.
Μου έρχονται στο μυαλό πολλές παροιμίες γι’ αυτές τις δηλώσεις του κ.Πεταλωτή. Η πιο κατάλληλη όμως να περιγράψει το νόημα των δηλώσεων αυτών είναι αυτή που διάλεξα για τίτλο της ανάρτησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου