ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Να γιατί θέλουν να γίνουν όλοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι!!!

Σας παραθέτω το διάλογο των υποψηφίων Δημάρχων Βιάννου, όπως αυτός περιγράφεται στο portal ctretalive.gr . Ο διάλογος, ή μάλλον, η άκρως “πολιτική” αυτή συζήτηση, είναι σύμφωνα με τον συντάκτη,  πραγματική, και καταγράφηκε στο πανηγύρι του Αγίου Βασιλείου,όπου βρέθηκαν οι τρεις υποψήφιοι:

-Μανόλη,πάρε μαζί σου στον συνδυασμό τον Αναστασάκη!
-Όχι Παύλο,λέει στον κ. Μπαριτάκη ο νυν Δήμαρχος Μανόλης Κλαδάκης, βάλτονε στο δικό σου συνδυασμό,που σου ταιριάζει καλύτερα!
-Γιατί βρε Μανόλη,του ανταπαντά ο υποδιοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, εσύ πρέπει να τον πάρεις,που του χρωστάς κιόλας χάρη, αφού εξαιτίας του έγινες Δήμαρχος δύο τετραετίες!

Ο συντάκτης του άρθρου στη συνέχεια ερμηνεύει τον παραπάνω διάλογο ως εξής:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο πρώην Δήμαρχος της Βιάννου Μανόλης Αναστασάκης είναι ένα αγκάθι. Βλέπετε θέλει μία ακόμη θητεία,έστω και ως δημοτικός σύμβουλος,για να θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα κι απειλεί τους δύο ανθυποψήφιους,πώς αν δεν τον συμπεριλάβουν στους συνδυασμούς τους,είτε ο ένας είτε ο άλλος, θα κατέβει μόνος του, ίσα-ίσα για να εξασφαλίσει την έδρα(εάν βεβαίως τα καταφέρει), που θα του φέρει τη σύνταξη.Πάντως το γεγονός, πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος τον θέλουν στο συνδιασμό τους(καθότι περισσότερα προβλήματα θα προκαλέσει,από εκείνα που θα λύσει)...λέει πολλά!”
Πραγματικά ο διάλογος αυτός λέει πολλά!!!! Αλλά όχι για το ποιόν του πρώην Δημάρχου, αλλά για ολόκληρη την πολιτική ζωή του τόπου μας!!!
Για το κοινό καλό νομίζεται ότι θέλουν ν’ αγωνιστούν όλοι αυτοί που το τελευταίο διάστημα δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, παρά με το ποιό χρίσμα θα εξασφαλίσουν, και ποιους θα συμπεριλάβουν στο συνδυασμό τους; Και δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο στο Δήμο Βιάννου, αλλά σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, όπου παίζονται παρόμοια τέτοια παιχνίδια!!!
Φυσικά η σύνταξη δεν είναι αυτοσκοπός….Αλλά είναι στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Γιατί στο μπροστά, είναι η μάσα που θα ακολουθήσει μόλις εκλεγούν. Υπάρχουν άλλωστε λαμπρά παραδείγματα Δημάρχων, που ξεκίνησαν από το πουθενά, και έχουν ένα σωρό επιχειρήσεις και σπίτια (ονόματα δε λέμε, ψηλοί είναι με γενάκι…). Και, αν , λέμε, αν κάποτε κουραστούνε, ή έχουν αποκτήσει αρκετά, η σύνταξη θα είναι το αποκούμπι τους!!!
Η λύση είναι μία φίλοι μου: οι δημοτικές εκλογές να μείνουν μακριά από χρίσματα και κόμματα, και οι υποψήφιοι να προέλθουν κατευθείαν από την κοινωνία!! Να είναι νέοι,δραστήριοι άνθρωποι, και προπάντων ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ από κομματικούς μηχανισμούς!!!
Λίγο αργά βέβαια για να γίνει αυτό στις εκλογές του Νοέμβρη… Αλλά δεν είναι αργά όλα αυτά τα “κομματόσκυλα” που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας σε 2 μήνες, να λάβουν ένα πολύ ηχηρό μήνυμα…

2 σχόλια:

  1. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στην αλητεία τους…
    Ας πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας, ας τους κτυπήσουμε εκεί που πονάνε αναίμακτα και ακούραστα. Ας αρχίσουμε να τους ξεδοντιάζουμε αφαιρώντας τους σιγά – σιγά όλες τις εξουσίες.
    Στις εκλογές τ...ου Οκτωβρίου πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μαζικά, οι εξουσία πολύ θα ήθελε να μην πάει κανείς να ψηφήσει και να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους.
    Δεν ψηφίζουμε κανέναν υποψήφιο που υποστηρίζεται από τα τρία κόμματα που ψήφησαν το Μνημόνιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ, ας ψηφήσουμε ότι άλλο θέλουμε, έτσι κι αλλιώς η πλειοψηφία των Νομαρχών, Δημάρχων κλπ είναι λαμόγια. Νομίζουν ότι είμαστε πρόβατα και την κατάλληλη στιγμή θα μας πείσουν ξανά με διάφορα κόλπα. Ας βγούμε έξω από την στάνη, καλύτερα παρέα με τον λύκο, παρά με αυτούς…
    Αν συμφωνούμε ας το διαδώσουμε, να κάνουμε το δικό μας κίνημα έξω από τα κόμματα, έξω από αυτούς που διέλυσαν την χώρα…
    kbibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή