ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ας μην προκαλούν οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων…

Τι ζήτημα είναι αυτό που έχει προκύψει πάλι με τους Αρχαιολογικούς χώρους και την λειτουργία τους ή όχι στις 22 Αυγούστου το βράδυ; Μου φαίνεται ότι κάποιοι παρατραβάνε το σχοινί… Είναι δυνατόν κάποιοι υπάλληλοι να αξιώνουν, και μάλιστα επίσημα, να πληρωθούν πάνω από αυτά που προβλέπει ο νόμος, για να δουλέψουν το βράδυ της Αυγουστιάτικης πανσελήνου; Πως πληρώνονταν δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια;  Παράνομα;;
Αυτό να μας ενημερώσουν παρακαλώ από το Υπουργείο Πολιτισμού.. Πως πληρώνονταν μέχρι σήμερα.. Και αν υπήρξε παράβαση των νόμων, ας παραπεμφθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στις πληρωμές τους.
Όμως έχω την εντύπωση πως οι δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο γι’ άλλη μια φορά την απαξίωση μερίδας δημοσίων υπαλλήλων. ΜΕ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων δεν πρέπει να προκαλούν το κοινό αίσθημα, αξιώνοντας υπερβολικές αμοιβές. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΓΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. 
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ το βράδυ της 22ης Αυγούστου, με πρωτοβουλία των εργαζομένων.  Και απ’ αυτό σίγουρα δε θα βγουν ζημιωμένοι. Ίσως όχι οικονομικά, αλλά ηθικά.

2 σχόλια:

  1. Ωραια ολα αυτα.Γνωριζετε ομως ,ποια εικονα εχουν αυτοι οι αρχαιολογικοι χωροι στην επομενη μερα;;;;??
    Απο αποτσιγαρα και σακκουλες εως προφυλακτικα και ενεσεις !!!
    Ελλειψη πολιτισμου!Γιατι δεν πηγαινουν καπου αλλου και πρεπει οπως και δηποτε σε αρχ. χωρο;;;;??
    Τι να σου κανει το φεγγαρι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν αυτή η καραμέλα με το λειτούργημα έχει αρχίσει και πικρίζει το στόμα μου. Κανείς, οι πολλοί λίγοι κάνουν σε αυτή την χώρα λειτούργημα, όλοι πάνε να βγάλουν το μεροκάματο ή και κάτι παραπάνω, άλλοι τα καταφέρνουν και άλλοι όχι. Από πού και ως που κάνει ο γιατρός λειτούργημα; Για κόψε του τον μισθό και θα σου πώ εγώ. Από πού και ως που ο βουλευτής κάνει λειτούργημα και υπηρετεί την πατρίδα, αν θέλει ας το κάνει τσάμπα….
    Το τι είναι νόμος είναι ένα θέμα, α) ποιος νομοθετεί, β) γιατί νομοθετεί και γ) για ποιόν νομοθετεί. Στο πρώτο ερώτημα η απάντηση είναι εύλογη, νομοθετεί η νομοθετούσε κάποτε το σώμα της βουλής, στο β) και γ) ερώτημα και αυτή η απάντηση θα μπορούσε να είναι εύλογη, νομοθετεί για το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον (λέμε και καμιά μ@λ@κι@ για να περνά η ώρα) πχ όταν τα κοπρόσκυλα νομοθετούσαν πάγωμα ή και μείωση των μισθών των εργαζομένων ενώ παράλληλα ψήφιζαν αύξηση στις αποζημιώσεις τους και μαγείρευαν το πώς να βγάλουν παραπάνω χρήματα με την συμμέτοχη τους σε επιτροπές κλπ αυτό συνέβαινε για το κοινό καλό, για να μην επεκταθώ στα γνωστά, ότι αν κλέψεις πας φυλακή, πόσο μάλλον αν το ομολογήσεις δημόσια (δες Λήσταρχος Μαντέλης) τουλάχιστον προφυλακίζεσαι μέχρι να γίνει η δίκη σου. Τώρα ΕΣΥ πρέπει να αποφασίσεις τι είναι νόμιμο και τι όχι.
    Για εμένα η δικαιοσύνη είναι κάτι σαν την πουτάνα, αν την πληρώνεις την έχεις.
    Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος των υπαλλήλων επί τις ουσίας θέλουν να τους βάλλουν να δουλέψουν διπλοβάρδια. Η κυβέρνηση της Πάρου (λέμε τώρα) σκίζει τα ρούχα της και θέλει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις, ελεύθερες διαπραγματεύσεις λέει με τους εργοδότες, μια χαρά, και οι υπάλληλοι λένε μας κόβεις τον μισθό, τα δώρα, τις συντάξεις, ε, αν θέλεις να σου δουλέψω διπλαβάρδια θέλω τόσα αλλιώς άντε και γ@μ*&% σου. Σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε μια χαρά ακούγετε η πουτάνα να λέει τώρα που είμαι όμορφη πλήρωσε γιατί αν γεμίσω κυτταρίτιδα…
    kbibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή