ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Η Κρήτη χορεύει στο ρυθμό του…Εγκέλαδου!!

seismos2 Εδώ και 2 μέρες, ξυπνάμε με σεισμό στην Κρήτη!!! Χθες τα ξημερώματα η δόνηση είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς  της κλίμακας Ρίχτερ, και εστιακό βάθος 25 χλμ.

Η σημερινή σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκε στις 7:06 το πρωί, πάλι στο Θαλάσσιο (ευτυχώς) χώρο νότια της Κρήτης, αλλά πιο δυτικά αυτή τη φορά, 80 χλμ νότια του Ρεθύμνου, και ανατολικά της Γαύδου. Το εστιακό της βάθος εκτιμάται στα 27 χλμ, και το μέγεθός της 4.7  της κλίμακας Ρίχτερ.

Είναι λογικό με τα διαδοχικά αυτά χτυπήματα του Εγκέλαδου, να υπάρχει κάποια ανησυχία, ειδικά στις νότιες περιοχές της Κρήτης. Όμως, ας δούμε τα πράγματα λίγο ψύχραιμα: μπορεί το εστιακό βάθος των σεισμών να είναι μεσαίου μεγέθους, όμως το μέγεθός τους είναι σχετικά μικρό. Επίσης το επίκεντρο εντοπίζεται και στις δύο περιπτώσεις σε θαλάσσιο χώρο, και έτσι στην ξηρά ο σεισμός δεν γίνεται και τόσο έντονα αισθητός. Εξάλλου, όπως άπειρες φορές έχουν επισημάνει οι ειδικοί επιστήμονες, είναι καλό να εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια συχνά-πυκνά, με σεισμούς τέτοιου μεγέθους. Βέβαια, δεν κάνει κακό να είμαστε ενημερωμένοι για το πως ν’ αντιδράσουμε σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού, και η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι η καταλληλότερη γι’ αυτό το σκοπό.

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου λοιπόν χορεύει τις τελευταίες μέρες η Κρήτη!! Ευτυχώς όμως, ο χορός αυτός είναι Σιγανός… Ελπίζω να μην το γυρίσει σύντομα σε  Πεντοζάλη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου