ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

H διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας θα έχει αφετηρία την Κρήτη

image Τα γεγονότα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους… Μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία, όλοι σχεδόν περίμεναν τη δημιουργία νέου κόμματος από αυτήν. Όμως η Ντόρα φέρθηκε έξυπνα, και τήρησε στάση αναμονής. Ήθελε να ζυγίσει καλύτερα τα πράγματα, να δει αντιδράσεις, να κάνει τις επαφές της χωρίς πίεση, να μετρήσει τη δύναμή της.
Στην πορεία ίδρυσε και ένα πολιτικό forum, για να κρατάει επαφή με τους πολίτες που την υποστηρίζουν, και να τους ενημερώνει για την πολίτική της δράση.
Στην Κρήτη επικέντρωσε όμως τις περισσότερες δραστηριότητές της. Εκεί φυσικά έχει το Μητσοτακικό ρεύμα τους περισσότερους υποστηρικτές, και της δίνει πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει και να εφαρμόσει τα σχέδιά της. Σχέδια που κατά κύριο λόγο αφορούν στην ανοιχτή πλέον ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, και τη δημιουργία νέου κόμματος.
Ή αρχή έγινε με την ανοιχτή δήλωσή της για στήριξη του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ενός κατ’ εξοχήν πράσινου Δημάρχου. Στήριξη που, από τη μία έχει σαν στόχο να τονίσει ότι δεν κινείται μόνο στο δεξιό χώρο, αλλά και προς το κέντρο, και από την άλλη,...
να εξασφαλίσει την (κρυφή) στήριξη του δημάρχου με το 73% και τις άριστες δημόσιες σχέσεις στο Ηράκλειο.
Αμέσως μετά, αρνήθηκε την πολιτική στήριξη στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Κρήτης, τον κο Πλακιωτάκη. Ο τελευταίος μάλιστα την είχε στηρίξει ανοιχτά στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχαν κοινά σημεία μεταξύ τους. Δε γίνεται αυτά τα σημεία ξαφνικά να εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγους μόνο μήνες! Προφανώς η επιλογή αυτή της κας Μπακογιάννη είχε καθαρά στόχο να δηλώσει την αντίθεσή της σε κάθε επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος μόλις χθες, άλλος ένας υποστηρικτής της, Κρητικός και αυτός (κατά σύμπτωση;;), ο κος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά.  Ο Χανιώτης πολιτικός δήλωσε ανοιχτά ότι θα κατέβει υποψήφιος για την αιρετή Περιφέρεια της Κρήτης, ενώ έκανε αρκετά επικριτικά σχόλια για τον πρόεδρο της Ν.Δ., και τις εσωκομματικές διαδικασίες. Μάλιστα, δήλωσε ότι συζητά με τη Ντόρα Μπακογιάννη “για την κάλυψη του κενού που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα”.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον , ότι το η ίδρυση κόμματος από την κα Μπακογιάννη είναι θέμα χρόνου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αυτό δε θα γίνει πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά αμέσως μετά.. Όταν θα έχει πλέον φανεί και επίσημα (πέρα από τα μυστικά γκάλοπ) η δύναμή της, μέσω των ποσοστών που θα συγκεντρώσουν τα στελέχη του θα αποφασίσει να στηρίξει, έναντι αυτών που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία.
Αυτό βέβαια θα σημάνει και την ουσιαστική διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας…Και θα έχει ξεκινήσει από την Κρήτη.

2 σχόλια:

  1. Δεν παν στο διάολο τα κουμάσια, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες, και το φαγοπότι...
    Ουστ, αλήτες που καταστρέψατε την χώρα...
    Υπάρχουν άραγες Έλληνες που θα τους ψηφίσουν???
    Kbibis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to monadiko politko neo pou eho diavasi tous teleuteous mines kai aksizi kai lei periliptika se ti halia eimaste oloi!!
    Telia kai i madinada gia to blog!!!:)
    Aspasia

    ΑπάντησηΔιαγραφή