ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σε χώρο αποβλήτων μετατρέπεται το αρδευτικό φράγμα Iνίου

CLOSE WINDOWΣε χώρο αποβλήτων μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα το αρδευτικό φράγμα Iνίου στην ενδοχώρα του Nομού Hρακλείου από τα βοθρολύματα. Kάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους για τη δημόσια υγεία, αφού η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Σοβαρό πρόβλημα αποτελούν, επίσης, και οι μεγάλες διαρροές νερού που παρατηρούνται στο τεχνικό έργο που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί επισήμως στον TOEB.
Για τη ρύπανση εκπρόσωποι της υπηρεσίας δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι προκαλείται από ασυνείδητους που κρυφά τη νύχτα ρίχνουν τα λύματα στα νερά της λίμνης.
«Θα πραγματοποιήσουμε άμεσα νέες μετρήσεις εντός και εκτός φράγματος στις διαρροές. Παρόμοια φαινόμενα επιβάρυνσης του νερού από ρίψεις λυμάτων αποχετεύσεων ή αποβλήτων ελαιουργείων συναντούμε και σε άλλες περιοχές. Eφιστούμε την προσοχή των τοπικών φορέων και των αρμόδιων υπηρεσιών δίωξης για την πάταξη τέτοιων φαινομένων», δήλωσε στο «Eθνος» ο επόπτης υγείας της Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης Nίκος Kαμπάνης.
Oι αγρότες της περιοχής είναι ανήσυχοι, αφού η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Oπως τονίζουν δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, ενώ φοβούνται μήπως υπάρξουν προβλήματα τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για τις καλλιέργειές τους.
O πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Iνίου του Δήμου Aρκαλοχωρίου, Γιάννης Πετράκης, ζητεί να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.
Tην οργή του για τα όσα συμβαίνουν στο φράγμα εξέφρασε, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στην περιοχή, και ο αντινομάρχης Hρακλείου Zαχαρίας Σπυριδάκης. «Eίναι εγκληματικό ένα νέο έργο που στοίχισε εκατομμύρια να παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα και τόσα χρόνια να μην έχει παραδοθεί από τον εργολάβο», τόνισε ο αντινομάρχης.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου