ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στο στόχαστρο η lifestyle φοροδιαφυγή

image Είστε καλλιτέχνης ή ποδοσφαιριστής, γιατρός, δικηγόρος, ή συμβολαιογράφος;  Έχετε σκάφος ή θαλαμηγό; Μήπως πισίνα ή ακριβό αυτοκίνητο; Μήπως έχετε κανένα ακίνητο σε Σαντορίνη, Μύκονο ή άλλο κοσμοπολίτικο νησί; Αν ναι , την πατήσατε!!! Ήρθε η ώρα να συμβάλετε κι εσείς στην προσπάθεια της Ελλάδας να γλυτώσει τη χρεοκοπία!!
Αυτό αποφασίστηκε χθες στη συνάντηση που είχε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  με το γενικό γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Γιάννη Καπελέρη. Έτσι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ από σήμερα μπαίνει η λεγόμενη “lifestyle” φοροδιαφυγή…

Οι έλεγχοι λοιπόν του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθούν:

  • στις συναυλίες τραγουδιστών και λοιπές τέτοιες εκδηλώσεις. Με αφορμή την περυσινή βραδιά με τον Αντώνη Ρέμο στο  NAMMOS στη Μύκονο, ερευνώνται οι περιπτώσεις διπλών συμβολαίων μεταξύ των διοργανωτών και των καλλιτεχνών, ώστε να αποκρύβονται οι πραγματικές αμοιβές.Το ίδιο συμβαίνει και με κάθε είδους εκδηλώσεις, πίσω από τις οποίες κρύβονται συχνά ανύπαρκτα, δήθεν μη κερδοσκοπικά σωματεία, που εμφανίζονται ως τέτοια για να αποφεύγουν τη θεώρηση εισιτηρίων και την απόδοση των αναλογούντων φόρων.

  • στα παχυλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών, ώστε να διαπιστωθεί αν τα δηλούμενα ποσά αντιστοιχούν στην πραγματικότητα ή είναι «φουσκωμένα» για ευνόητους λόγους.

  • στις φορολογικές δηλώσεις γιατρών,  δικηγόρών,  συμβολαιογράφών  και όλων των γνωστών επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

  • στους πραγματικούς ιδιοκτήτες πολυτελών σκάφών και θαλαμηγών, που είναι δηλωμένα ως επαγγελματικά, σε εταιρίες και offshore
Επίσης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα νησιά, μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, όπου τελευταία έχουν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα.
Καιρός είναι λοιπόν να βάλει και κανένας άλλος το χέρι στην τσέπη, πέρα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Παρόλο όμως που ο σκοπός είναι σωστός, ο τρόπος που γίνεται αυτό είναι μάλλον λανθασμένος. Πυλώνας για τα έσοδα του κράτους θα πρέπει να είναι το φορολογικό σύστημα, το οποίο θα καταμερίζει τους φόρους σε όλους τους πολίτες της χώρας, ανάλογα με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚA τους εισοδήματα. Και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να λειτουργούν ΕΠΙΚΟΥΡΙΚA. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί μακροπρόθεσμα η κυβέρνηση, και νομίζω ότι το προσπαθεί με την εισαγωγή των τεκμηρίων διαβίωσης. Μόνο που αυτά σε πολλές περιπτώσεις είναι άδικα (π.χ. το να θεωρείται η δόση του στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας τεκμήριο, την ίδια στιγμή που και η κατοικία αυτή καθαυτή είναι τεκμήριο), και θα οδηγήσουν σε άδικη πρόσθετη επιβολή φόρων σε αυτούς που ήδη πληρώνουν.
Μέχρι να αποκτήσουμε όμως “ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ”, τρέμε Ρέμο με την παρέα σου!! Ο Καπελέρης σε ψάχνει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου