ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ο Δήμος Ηρακλείου και ο Ο.Λ.Η. καλούνται με δικαστική απόφαση να πληρώσουν € 530.000,00 στην κατασκευάστρια εταιρία για το έργο της Παραλιακής Λεωφόρου

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το έργο “Διαμόρφωση της παραλιακής λεωφόρου Λιμένος Ηρακλείου από κόμβο ΟΛΗ μέχρι κόμβο Κατσαμπά” , που εκτελέστηκε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου. Μέχρι και Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν ελέγξει αυτό το έργο….

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Γ’ ΚΠΣ, και εκτελέστηκε από την κοινοπραξία “Β.Κ.Μ WORKS ΑΕ - ΚΑΡΑΓιΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ - ΣΑ ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ” . Ο προϋπολογισμός της αρχικής σύμβασης ήταν 2.264.881,41 € , ενώ στη συνέχεια υπογράφηκε και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ύψους 510.669,48 € , η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου.

Η κατασκευάστρια εταιρία λοιπόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια, επειδή η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου, δηλαδή ο Ο.Λ.Η. δεν είχε ελέγξει εγκαίρως ένα λογαριασμό του έργου.

Με βάση λοιπόν τη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ BLOG “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ”  ΣΗΜΕΡΑ , Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο Ο.Λ.Η. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 530.000,00 ΕΥΡΏ περίπου (συν τόκους), επειδή κάποιοι στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου δεν έλεγξαν ως όφειλαν τον υπ ‘αρ. 8 λογαριασμό του έργου!!! Ο λογαριασμός αυτός θεωρήθηκε ως αυτοδίκαια εγκεκριμένος μετά την παρέλευση ενός μήνα από την υποβολή του, ο Ο.Λ.Η. αρνήθηκε να τον πληρώσει, και η κατασκευάστρια εταιρία έκανε προσφυγή στο δικαστήριο, την οποία και κέρδισε!!!

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση, καθώς και το σκεπτικό της, τη βλέπετε παρακάτω :

1apofasi_tel_Σελίδα_1

1apofasi_tel_Σελίδα_2

1apofasi_tel_Σελίδα_3

1apofasi_tel_Σελίδα_4

1apofasi_tel_Σελίδα_5

Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ τη στιγμή που στο Δημόσιο Τομέα γίνεται μια πρωτοφανής προσπάθεια συγκράτησης των εξόδων, να ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο Ο.Λ.Η. , δύο δημόσιοι φορείς δηλαδή, να πληρώσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!   Αν ο λογαριασμός αυτός είχε εγκριθεί, το ποσό που τελικά θα πληρώνονταν ο ανάδοχος πιθανότατα να ήταν αρκετά μικρότερο…ή στη χειρότερη περίπτωση, θα γνωρίζαμε ότι πράγματι δικαιούταν αυτά τα χρήματα, και δε θα χρειάζονταν τα δικαστικά έξοδα (που είναι 8.191,00 ευρώ!!).

Ελπίζω μετά από αυτή την αποκάλυψη, να αναζητηθούν ευθύνες και στον Ο.Λ.Η, αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, και να πληρώσει κάποιος τα….μη ελεγμένα!!!!

1 σχόλιο: