ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

“Πάνοπλοι προς τη χρεοκοπία”

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα υπήρξε μόνο ‘υποσημείωση’ κατά τη Σύνοδο του ECOFIN την Τρίτη στις Βρυξέλλες, αφού ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ είχαν ήδη από πριν αφήσει να διαρρεύσει η είδηση ότι η Αθήνα «βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Υπενθυμίζεται ότι στη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, συνέβαλαν οι υψηλές αμυντικές δαπάνες της χώρας – οι οποίες ανήλθαν σε 3,1% του ΑΕΠ έναντι 1,7% κατά μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ – οι οποίες, παρά την προσπάθεια περιορισμό τους από 6,5 σε 5,5 δις ευρώ, εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλές.

Το υπουργείο Οικονομικών ζητά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περαιτέρω μείωση των εξοπλιστικών αγορών, ωστόσο κανείς δε συζητά πάγωμα των παραγγελιών εξοπλισμών – έτσι, σε ισχύ παραμένει η παραγγελία δυο νέων υποβρυχίων ύψους 1,3 δις ευρώ.

Κατά το χρονικό διάστημα 2005-2009, η Ελλάδα κατείχε την 5η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εισαγωγέων εξοπλιστικών ειδών παγκοσμίως, ενώ από την ‘αγοραστική μανία’ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων τα μεγαλύτερα κέρδη αποκόμιζαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ακολούθως η Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα στο tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου