ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Είτε ΦΠΑ είτε πετρέλαιο, εμείς θα πληρώσουμε τα ….ΔΝΤιάτικα!!!!

Μας έχουν τρελάνει τα “φερέφωνα” της κυβέρνησης δύο μέρες τώρα με το πετρέλαιο θέρμανσης. Κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες, αναφέρονται όλες χθες και σήμερα στο ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να εξισώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, με αυτό της κίνησης. Και θα το κάνουν αυτό λέει, προκειμένου, προσέξτε ακριβώς τη λέξη, Ν’ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ τη μετάταξη του 30% των προϊόντων και υπηρεσιών από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον συντελεστή 23%….
Και ρωτώ εγώ: ποια η διαφορά για τον πολίτη; Είτε την αύξηση του ΦΠΑ, είτε την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, εμείς θα την πληρώσουμε!!!
Θα μπορούσε να μου πει κάποιος, ότι αν αυξηθεί το ΦΠΑ...,
θα πέσει η κίνηση στις επιχειρήσεις, οι οποίες θα κλείσουν και θα απολυθεί κόσμος. Δηλαδή, αν διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να καταναλώνει με άνεση τα υπόλοιπα προϊόντα; Όταν μια μέση οικογένεια των 4 μελών , σε μια περιοχή της Ελλάδας με μεσαίες θερμοκρασίες χρειάζεται περίπου 2 τόνους πετρέλαιο τη σεζόν, η αύξηση αυτή θα σημάνει αμέσως περίπου 1000 ευρώ επιπλέον κόστος!!! Αυτά λοιπόν τα 1000 ευρώ θα κοπούν από την αγορά, και θα πάνε αναγκαστικά στο πετρέλαιο!!  ‘Η, εναλλακτικά, θα μειωθεί και η κατανάλωση πετρελαίου, και θ’ αναζητηθούν άλλοι τρόποι θέρμανσης (προβλέπω να βάζουμε μια ξυλόσομπα ή ένα μαγκάλι σε κάθε δωμάτιο, να τρώμε και καμιά οφτή πατάτα!!), με αποτέλεσμα ν’ απολυθεί κόσμος από τα βενζινάδικα!!!
Μα, θα μπορούσε να μου πει πάλι ο ίδιος, η καλή μας η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει επίδομα θέρμανσης όταν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου… Ναι, αλλά σε πόσους; Σε όσους λέει δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο, και στους πολύτεκνους. Με γεωγραφικά κριτήρια μάλιστα… Στην Κρήτη δηλαδή ο πολύτεκνος και ο φτωχός έχουν παραπάνω χρήματα από αυτόν στη Βόρεια Ελλάδα… Άσε που κάτω οι περισσότεροι που δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο, κάνουν ψευδή φορολογική δήλωση (με εξαίρεση φυσικά συνταξιούχους και ανέργους)!! Ξέρω εγώ μεγαλοαγρότες, εργολάβους οικοδομών, εστιάτορες, κομμώτριες (το επάγγελμα της εποχής για μένα, τι μου λέτε για πληροφορική και κουραφέξαλα) που δηλώνουν τα φτωχά 5-6 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ενώ βγάζουν 50.000!!! Αλλά και αρκετούς μισθωτούς, που η εταιρία τους δηλώνει πάντα κάτω από το αφορολόγητο, για να γλυτώνει ο μεν εργαζόμενος φόρο, και η εταιρία εισφορές!!
Μα, θα συνεχίσει να μου λέει αυτός (ααα, αν τον πιάσω στα χέρια μου θα του δείξω εγώ, γιατί πολύ κόντρα μου πάει απόψε), θα καταπολεμήσουν έτσι το λαθρεμπόριο στα καύσιμα… Κι εμείς πρέπει να το πληρώσουμε κι αυτό; Άλλοι κάνουν λαθρεμπόριο, κι άλλοι θα πληρώσουν χρυσό το πετρέλαιο; Θα πληρώσουν  δηλαδή όλοι οι Έλληνες την ανικανότητά τους να ελέγξουν τόσα χρόνια 3 εταιρίες που πουλάνε χοντρική στην Ελλάδα; Αλλά φυσικά είναι πιο εύκολο γι΄ αυτούς να τα βάλλουν με την Ελλάδα ολόκληρη, παρά με τους Βαρδινογιάννηδες και τους Λάτσηδες…
Επανέρχομαι όμως σ’ αυτό που τόνισα στην εισαγωγή: απλά ΘΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ το μέτρο μετάταξης σε υψηλό ΦΠΑ των προϊόντων και υπηρεσιών που τώρα υπάγονται σε ΦΠΑ 11%, αν πάνε στη λύση αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.  Και ποιος μας διαβεβαιώνει ότι, αν αργότερα κάτι πάλι δεν πάει καλά, και παρουσιαστεί και καμιά άλλη μαύρη τρύπα στα έσοδα, από αυτές που συχνά πυκνά παρουσιάζονται τελευταία, δε θα μας το επιβάλουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ!! Και φυσικά, δε θα πάρουν πίσω την αύξηση του πετρελαίου τότε…
Καταλήγοντας, θα πω μόνο αυτό: ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ψάχνουν… Το μνημόνιο το λέει καθαρά… Τώρα, αν αυτό προέλθει από το ΦΠΑ ή από το πετρέλαιο, λίγο θα πειράξει την Τρόικα. Ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο: είτε έτσι, είτε αλλιώς, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ….ΔΝΤιάτικα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου