ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των αδιόριστων εκπαιδευτικών με αναπηρία

Αδιόριστοι παραμένουν για 2η συνεχή χρονιά εκπαιδευτικοί με αναπηρία 67% και άνω, παρά την ψήφιση των σχετικών νόμων που προβλέπουν άμεσο διορισμό όσων έχουν σοβαρή αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία, αλλά και τις υποσχέσεις τις υπουργού Παιδείας. Συγκεκριμένα, συνολικά 171 εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.
Τον Αύγουστο του 2009 ψηφίστηκε ο νόμος 3794, ο οποίος προέβλεπε πως οι εκπαιδευτικοί με σοβαρή αναπηρία και 12μηνη προϋπηρεσία διορίζονται ως μόνιμοι από το σχολικό έτος 2009-10. Τότε οι υποψήφιοι που πληρούσαν τα ανωτέρω κριτήρια υπέβαλαν τις απαραίτητες δηλώσεις και πιστοποιητικά, χωρίς τελικά να μονιμοποιηθεί κανένας, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι η μονιμοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη σχολική χρονιά, δηλαδή το 2010-11. Ύστερα από την ψήφιση του νόμου 3848/2010, σύμφωνα με το άρθρο 9, παράγραφος 10, οι ίδιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και άλλοι 64 με κατοχυρωμένο 12μηνο το 2010, κλήθηκαν για δεύτερη κατάθεση των δικαιολογητικών τους σε μόνιμες κενές οργανικές θέσεις, δηλώνοντας τις περιοχές της προτίμησής τους.
Πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο, οι προσδοκίες των εκπαιδευτικών διαψεύστηκαν εκ νέου. Ενώ συνολικά 281 άτομα πληρούσαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης, μόλις 110 από αυτούς διορίστηκαν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στις αντίστοιχες αιτήσεις δηλώνεται πολλαπλάσιος αριθμός κενών θέσεων.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας για κοινωνικούς και ιατρικούς λόγους, οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν δεν τοποθετήθηκαν σε θέση πλησίον του τόπου διαμονής τους. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα ενός τυφλού δάσκαλου με οικογενειακές υποχρεώσεις από την Ξάνθη που διορίστηκε στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να υπηρετήσει στην οργανική του θέση, χωρίς μάλιστα να έχει δυνατότητα μετάθεσης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης απηύθυνε σχετική ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας απάντηση για το αν το υπουργείο προτίθεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους εκπαιδευτικούς με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω και, εφόσον υπάρχουν οργανικά κενά, να προχωρήσει στο διορισμό όσων δικαιούχων υπέβαλλαν αίτηση φέτος σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 2848/2010, για τη μεταβατική περίοδο. Παράλληλα, ο κ. Κουράκης ρωτά την υπουργό αν οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα έχουν δικαίωμα άμεσης μετάθεσης ή απόσπασης στον τόπο διαμονής τους, στις περιπτώσεις εκείνες που αυτό δεν συνέβη στον αρχικό τους διορισμό;
Σε παλιότερη συνέντευξή της στο tvxs.gr, η γραμματέας του Συλλόγου κα Δέσποινα Ταμπάκου έκανε λόγο για εμπαιγμό των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω από το υπουργείο Παιδείας. «Έχουμε γίνει μπαλάκι. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ή δεν θέλουν να μας διορίσουν ή δεν ξέρουμε κι εμείς τί!» δήλωνε χαρακτηριστικά.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου