ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Τον διάπλου της Μάγχης επιχειρεί Γάλλος που έχει χάσει όλα του τα άκρα

Να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη επιχειρεί ο 42χρονος Γάλλος, Φιλίπ Κρουαζόν, ο οποίος έχει χάσει και τα τέσσερα άκρα του από ηλεκτροπληξία.
Ο Κρουαζόν ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το Φόκστοουν της νότιας Αγγλίας και, σύμφωνα με το περιβάλλον του, προχωρά με σταθερή ταχύτητα.
Το τολμηρό εγχείρημα του Γάλλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί …
(ώρα Ελλάδας), όταν, με τη βοήθεια ενός αγωνοδίκη, άγγιξε έναν απόκρημνο βράχο υποδηλώνοντας έτσι την έναρξη του διάπλου.
«Είναι σε καταπληκτική φόρμα σήμερα το πρωί» ανέφερε πηγή του περιβάλλοντός του. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι αρκετά καλές αν και φυσάει ελαφρά.
Υπολογίζεται ότι ο Κρουαζόν θα χρειαστεί περίπου 24 ώρες μέχρι να φτάσει στην απέναντι όχθη και να τερματίσει κάπου μεταξύ του Βισάν και του ακρωτηρίου Γκρι-Νε, στη βόρεια Γαλλία.
Τον Μάρτιο του 1994, ενώ τοποθετούσε μια κεραία τηλεόρασης, ο Κρουαζόν υπέστη ηλεκτροπληξία. Ενώ νοσηλευόταν, μετά το ατύχημά του, είδε στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για μια κολυμβήτρια που διέσχιζε τη Μάγχη και αποφάσισε να κάνει το ίδιο.
Όπως είπε, θέλει να ολοκληρώσει αυτόν τον άθλο για τον ίδιο, για τους δικούς του ανθρώπους και για όλους τους άτυχους συντρόφους του που δεν ζουν πια.
Για να τα καταφέρει χρησιμοποιεί προσθετικά μέλη στα χέρια και στα πόδια. Κατά μέσο όρο καλύπτει περίπου τρία χιλιόμετρα την ώρα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έκανε προπόνηση επί δύο χρόνια, 30 ώρες την εβδομάδα και τον Αύγουστο κατάφερε να κολυμπήσει από το Νουαρμουτιέ στο Πορνίκ της δυτικής Γαλλίας και να επιστρέψει στην αφετηρία του μέσα σε 12 ώρες.
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου