ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δε σώζουν την Ελλάδα οι συμβολικές κινήσεις.. Φορολόγηση της Εκκλησίας τώρα!!

Σε μια συμβολική κίνηση προέβη σήμερα η Αρχιεπισκοπή Κρήτης: ο εκπρόσωπός της και Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της βουλής, και του ανακοίνωσε ότι από τις 8 μητροπόλεις της Κρήτης συγκεντρώθηκε το ποσό των 65.400 ευρώ, το οποίο και κατατέθηκε στο "Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους" . Ο Αρχιεπίσκοπος   επίσης  δήλωσε ότι η εκκλησία της Κρήτης είναι συμπαραστάτης στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας , κι ότι εύχεται να είμαστε όλοι οι Έλληνες αλληλέγγυοι στην από κοινού υπέρβαση της οικονομικής και κάθε άλλης κρίσης την οποία αντιμετωπίζουμε .
Καλές οι ευχές, δε λέω… Και η συμβολική κίνηση καλοδεχούμενη, και μακάρι να βρει μιμητές κι από άλλους φορείς κι οργανισμούς που έχουν οικονομική άνεση. Όμως με ευχολόγια δε λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας….
Και η Εκκλησία, όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, έχει αμύθητη περιουσία… Και παρ’ όλα αυτά, αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από το Κράτος, και ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ. 
Εγώ προσωπικά λοιπόν προτιμώ οι κινήσεις να μην είναι συμβολικές, αλλά ουσιαστικές. Αν θέλει η Εκκλησία να βοηθήσει τη χώρα μας να βγει από την κρίση, και να μειώσει το δημόσιο χρέος, ώστε ο απλός πολίτης να μπορέσει ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο, ας δεχτεί να φορολογηθεί όπως φορολογούνται όλοι οι οργανισμοί και οι εταιρίες στη χώρα μας. Να πληρώσει το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, και φόρο για τις δωρεές ακινήτων και ποσών ανάλογο με αυτό που πληρώνουν οι πολίτες. Και να πληρώνει επιτέλους τους κληρικούς από τα έσοδά της, τα οποία δεν είναι τόσο λίγα όσο θέλουν να μας τα παρουσιάζουν.
Η Εκκλησία έχει σταθεί δίπλα στην Ελλάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές στην ιστορία της. Μια τέτοια στιγμή περνάει και τώρα η πατρίδα μας. Και δυστυχώς δεν την σώζουν συμβολικές κινήσεις. Φαίνεται όμως πως έχουν αλλάξει οι καιροί από το 1821 και για την εκκλησία, που φέρεται πολλές φορές  σαν κερδοσκοπικός οργανισμός, και όχι ως ίδρυμα που έχει αυτοσκοπό την παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπό μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου