ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ΠΑΣΟΚ



Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις 13 περιφέρειες και τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Ο Γ. Καμίνης υποψήφιος στο δήμο Αθήνας. Ο Μ. Μπόλαρης και ο Γ. Σγουρός υποψήφιοι περιφερειάρχες Κ. Μακεδονίας και Αττικής, αντίστοιχα.
Αναλυτικά, οι υποψηφιότητες:

Δήμος Πειραιά: Γιάννης Mίχας
Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης
Δήμος Αθήνας: Γιώργος Καμίνης
ΠEΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Ανατ. Μακεδονία – θράκη: Αρης γιαννακίδης
Κεντρική Μακεδονία: Μαρκος Μπόλαρης
Δυτική Μακεδονία: Γιαννης παπαϊορδανίδης
Ήπειρος: Βαγγέλης Αργύρης
Θεσσαλία: Απόστολος Παπατόλιας
Ιόνιων νήσων: Πρόσωπο από την ακαδημαϊκή κοινότητα που δεν ανακοινώθηκε
Δυτική Ελλάδα: Απόστολος Κατσιφάρας
Στερεά Ελλάδα: Κλέαρχος Περγαντάς
Αττική: Γιάννης Σγουρός
Πελοπόννησος: Πέτρος Τατούλης
Βόρειο Αιγαίο: Νάσος Γιακαλής
Νότιο αιγαίο: Γιάννης Μαχαιρίδης
Κρήτη: Σταύρος Αρναουτάκης
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών το λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες «με την ψήφο τους να πούνε ναι στο μέλλον, ναι σε μια δικαιότερη, καλύτερη Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επίτυχια σε όλους του υποψηφίους και τόνισε πως «οι εκλογές που έρχονται δεν είναι μια συνήθης εκλογική αναμέτρηση». «Πάνω στον Καλλικράτη», πρόσθεσε, «θα δομήσουμε ένα καλύτερο κράτος».
«Να δώσουμε τον αγώνα να εκλεγούν οι υποψήφιοι που πιστέυουν την προοπτική της αλλαγής της Ελλάδας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυποργός.
«Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι άνθρωποι που και μπορούν και αξίζουν να σηκώσουν στις πλάτες τους τη μεγάλη αλλαγή. Είναι ένα δίλημμα της σύγκρουσης του χθες με το αύριο, ή θα άλλαξουμε την Ελλάδα ή θα γυρίσουμε σε όλα όσα μας οδήγησαν στο μνημόνιο».
Επίσης, σημείωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τις πιο δύσκολες συνθήκες από την μεταπολίτευση. «Αποδείξαμε ότι για αλλη μια φορά ότι υπηρετούμε αξίες και μας καθοδηγούν οι αρχές μας που φωτίζουν το δρόμο ακόμα και όταν βρισκόμαστε στις πιο σκοτεινές συνθήκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ, σημειώνοντας πως «από την απύθμενη ανευθυνότητα της προηγουμενης κυβέρνησης φτάσαμε ως χώρα στο σημείο μηδέν».
«Ποτέ άλλοτε η απειλή δεν ήταν τόσο μεγάλη», συμπλήρωσε και συνέχισε: «Είναι η κρισιμότητα της στιγμής που αυξάνει το βάρος της ευθύνης μας, η ένταση της κρίσης δεν επιτρέπουν μερεμέτια και ημίμετρα που απλώς βελτιώνουν προσωρινά την κατάσταση».
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε επίσης ότι με την πρώτη δυνατότητα ανάκαμψης η κυβέρνηση θα σκύψει πρώτα στον αδύναμο. «Πρώτος ο πολίτης μας καθοδηγεί», τόνισε.
Εξάλλου, σημείωσε ακόμη ότι «36 χρόνια το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τις αρχές του, αλλά αλλάζει για το καλό της Ελλάδας».
ΝΔ: Γύρισαν τις πλάτες στον Πρωθυπουργό
«Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος.
«Προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως - όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο», συμπλήρωσε.
ΚΚΕ: Για τα πανηγύρια
«Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια», παρατηρεί ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
«Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ», σημειώνει και προσθέτει: «Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του».
Δημοκρατική Αριστερά: Σημαντική η στήριξη στο Γ. Καμίνη
Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι είναι ένα «πολύ σημαντικό βήμα» η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».
«Τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη», συμπληρώνει.
πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου