ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εθελοντές καθαρίζουν πάρκα στο Ηράκλειο!!

DSC00031 Μια αξιόλογη πρωτοβουλία υπέπεσε στην αντίληψή μου σήμερα, και δεν μπορώ παρά να την προβάλλω… Είδα μια ομάδα νεαρών παιδιών, να καθαρίζουν από σκουπίδια και ακαθαρσίες ζώων (τετράποδων και δίποδων) δύο μικρά παρκάκια (χώρους πρασίνου) που βρίσκονται νότια της Πύλης Ιησού (Καινούρια Πόρτα) στην οδό Έβανς, εκατέρωθεν του δρόμου.
Μου είπαν ότι ανήκουν στην ομάδα “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ”, η προσπάθειά τους είναι καθαρά εθελοντική, και ότι έχουν ενημερώσει και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηρακλείου γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία. Μάλιστα, μετά το πέρας της προσπάθειάς τους, σε κάθε χώρο που καθαρίζουν...,
 τοποθετούν και μία αρκετά καλαίσθητη ταμπελίτσα από ξύλο, που προτρέπει τους δημότες να διατηρήσουν καθαρό το χώρο.
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι η ομάδα αυτή δεν είναι τοπική, αλλά Πανελλήνια, με πλούσια δράση και σε άλλες πόλεις. Η «Κοινωνικής και Οικολογικής Δράσης Ελλάδας» (Κ.Ο.Δ.Ε.), ιδρύθηκε το 1992, σήμερα αριθμεί πάνω από 400 μέλη – εθελοντές, οι οποίοι συμμετέχουν σε δασοπυροσβέσεις, βοηθούν σε πλημμύρες και σεισμούς, καθώς και σε κοινωνική δράση σε νοσοκομεία, παιδικές κλινικές και ιδρύματα. Επίσης, συμμετέχουν ως ιδρυτικοί διοργανωτές στις Γιορτές Εθελοντισμού που γίνονται στην Αθήνα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην Ιδέα του Εθελοντισμού.
Μπράβο στην ομάδα Δράσης Κ.Ο.Δ.Ε. !!! Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματικά λείπουν από το Ηράκλειο. Δε φτάνει όμως η δράση μερικών εθελοντών για να είναι καθαρή μια πόλη. Πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει μεγάλο βάρος στον τομέα αυτό, αλλά κι εμείς να φερόμαστε πολιτισμένα, να μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον που εμείς οι ίδιοι χρησιμοποιούμε, και να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των τετράποδων φίλων μας όταν τους βγάζουμε βόλτα. Μόνο όταν ατομικά ο καθένας, κι όλοι μαζί από κοινού προσπαθήσουμε, θα βελτιωθεί και από άποψη αισθητικής η πόλη μας, αλλά και από άποψη υγιεινής.
ΚΟΔΕ ΤΑΜΠΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου