ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Προφητική επιστολή Ηρακλειώτη πολίτη προς ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους φορείς το 2001!!!

Αυτή η επιστολή είχε σταλεί επώνυμα σε όλους το 2001
"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΡΤΙΟΥ 2001
Αξιότιμοι Κύριοι.
Είμαι Έλληνας πολίτης γεννημένος σ’ αυτήν την πόλη, στην οποία επέστρεψα το 1988, μετά από πολλά χρόνια απουσίας στην Αθήνα και εκτός Ελλάδος. Δεν ήταν μόνο το ανυπόφορο επίπεδο της ζωής στην Αθήνα που με έφερε πίσω (το 1988 δεν ήταν ακόμη τόσο τραγική η Αθήνα...) αλλά κυρίως η μεγάλη μου νοσταλγία και αγάπη για την γενέτειρα μου.
Δεν θα αναλωθώ, αναλώνοντας και τον χρόνο σας, με το να σας απαριθμήσω πόσες πίκρες φροντίζει η πόλη μας καθημερινά να δίνει στον πολίτη της (και στον επισκέπτη της!!!), εξ’ άλλου, κάποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω σε φιλικό προφορικό επίπεδο στον κο Δήμαρχο στην αρχή μάλιστα της Δημαρχίας του, αλλά οι επισημάνσεις μου, ουδεμία ανταπόκριση βρήκαν μέσα στα χρόνια…
Γενικά, είμαι ένας από τους πολλούς πολίτες αυτής της Χώρας, που θέλετε από συνήθεια, θέλετε από απογοήτευση, θέλετε από μαζοχισμό, πορεύομαι καθημερινά μέσα στα δεδομένα που μου προσφέρονται και αρκούμαι να θαυμάζω κάποια πράγματα που βλέπω «παραέξω», σιωπηλά μάλιστα, γιατί κινδυνεύει κανείς να χαρακτηριστεί και ...ξενομανής, όταν επισημαίνει ότι σε κάποιες πόλεις ...αλλού, οι μητέρες με τα καροτσάκια μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους, ενώ στο Ηράκλειο, θα ήταν μεγάλη τύχη εάν όλες οι γυναίκες γεννιόταν ως... μαρσιποφόρα.
Αυτό που με έκανε όμως να φθάσω στο να σας απευθύνω αυτή την επιστολή, είναι κάτι πέρα και πάνω από όλες τις πίκρες που η Ελλάδα συνολικά και η πόλη μου ειδικότερα με έχει ποτίσει...

Ανήσυχος όπως χαρακτηρίζομαι στην εργασία μου βρέθηκα προ ημερών, στο σπουδαιότερο ετήσιο διεθνές γεγονός που αφορά τα κρουαζιερόπλοια, στο Miami – Florida των ΗΠΑ. Είναι γνωστό ακόμη και στους αδαείς, ότι το Miami και οι γύρω περιοχές, αποτελούν την παγκόσμια «πρωτεύουσα» της κρουαζιέρας.
Εκεί γίνεται κάθε Μάρτιο το μεγαλύτερο «παζάρι» των εξοπλισμών, των νέων ναυπηγήσεων, των προμηθειών, αλλά και επίσης το μεγαλύτερο παζάρι των ταξιδιωτικών προορισμών! Γίνεται πραγματική μάχη εντυπώσεων εκεί, προκειμένου οι εταιρείες να εντάξουν στα σχέδια των κρουαζιερών τους το τάδε ή το δείνα λιμάνι...  Υπέροχα περίπτερα, ακόμη πιο υπέροχες παρουσιάσεις, ελκυστικές αφίσες, ειδικοί απεσταλμένοι που δημιουργούν φιλικό κλίμα, τοπικά κεράσματα, χιλιάδες αναμνηστικά μικροδωράκια, ζωντανή τοπική μουσική, πολλά χαμόγελα και ακόμη περισσότερη ατμόσφαιρα, είναι τα «όπλα» των λιμανιών που δεν φαντάζεστε, στην μάχη των εντυπώσεων, όπως σας ανέφερα παραπάνω.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η γειτονική μας Ιταλία. Απεριόριστη κρατική φροντίδα στο στήσιμο της θαυμάσιας (τεράστιας) «Ιταλικής γειτονιάς» μέσα στην έκθεση, όπου όλοι οι Ιταλοί επιχειρηματίες, ιδιωτικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και τα Ιταλικά λιμάνια που συμμετείχαν, απολάμβαναν τον θαυμασμό και την ευαρέσκεια όλων των συμμετεχόντων απο την θαυμάσια Ιταλική παρουσία. Χιλιάδες λίτρα τοπικοί οίνοι, χιλιάδες μερίδες ιταλικές νοστιμιές, τεράστιες ποσότητες …ιταλικού “extra vergine” ελαιολάδου που μακάρι να ξέραμε πόσο από αυτό ήταν Κρητικό ή Καλαματιανό, άψογη οργάνωση και παρουσίαση, όλα με κρατική φροντίδα απετέλεσαν την αιχμή του δόρατος μιας απίστευτα επιτυχημένης παρουσίας μιας ολόκληρης χώρας, που εξόδευσε μερικές χιλιάδες δολάρια, για να της επιστραφούν -σίγουρα- πολύ πολλαπλάσια!
Εμείς...οι Έλληνες, ...που τρέμουμε γιατί η Τουρκία υποτίμησε το νόμισμα της, ...Που τρέμουμε γιατί η Τουρκία ...έχει παράλια, ...Που όλο κλαιγόμαστε ότι τουρισμός μας δεν πάει καλά, ...που γενικώς μόνο να κλαιγόμαστε ξέρουμε... είχαμε φροντίσει -ως χώρα- τα εξής καταπληκτικά : (!)
-          Η Ελλάς (μάλλον ο ΕΟΤ) ενώ είχε κανονίσει να συμμετέχει με μεγάλο περίπτερο όπου θα συνυπήρχαν και οι ανεξάρτητοι επιχειρηματίες, ακύρωσε την συμμετοχή του πολύ λίγο πρίν την έκθεση, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί εκεί η φήμη ότι...και θα πληρώσει για το χώρο...και δεν παρουσιάστηκε... Ρεζίλι δηλαδή κανονικότατο...
-          Ο Πειραιάς, είχε ένα περιπτεράκι που περνούσε απαρατήρητο, χωρίς χρώμα, χωρίς κέφι, χωρίς χαμόγελα, χωρίς τίποτα!
-          Η κρατικοδίαιτη Ολυμπιακή Αεροπορία, είχε ένα περίπτερο και μάλιστα γωνιακό! Είχε και ένα τραπεζάκι μέσα! Είχε και δύο καρέκλες εκατέρωθεν του ...τραπεζίου...  Είχε και δύο αφίσες πάνω σε τρίποδα... αλλά άνθρωπο δεν είχε μέσα!!! Και περίπτερο σε διεθνή έκθεση που δεν έχει άνθρωπο μέσα καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης, δεν είναι περίπτερο, είναι δυσφήμιση, είναι κακομοιριά, είναι χειρότερο από την ολοκληρωτική απουσία... είναι άραγε η κατάρα της φυλής!
-          Το Ηράκλειο, η πόλη της Κνωσού, του Μινωικού πολιτισμού, η πόλη που έχτισε νέο επιβατικό σταθμό στο λιμάνι της (για ποιό λόγο αλήθεια?) θεώρησε φαίνεται ότι οι προσεγγίσεις μερικών κρουαζιερόπλοιων που ήδη γίνονται από τύχη (Ας μην ήταν η Κνωσός και τα λέγαμε...) της φτάνουν και δεν θέλει άλλες. Αλλιώς, πώς να εξηγήσει κανείς την τόσο έντονη απουσία μας?
-          Ας είναι καλά τρείς Πειραιώτικες ιδιωτικές επιχειρήσεις εξοπλισμού που με το καταπληκτικό συλλογικό τους μεγάλο και ευπρόσωπο περίπτερο και με τις 3 μεγάλες και ψηλά-ψηλά στημένες Ελληνικές σημαίες τους, κράτησαν την Ελλάδα «υπαρκτή» για τους πολλούς που δεν ήξεραν τις παραπάνω λεπτομέρειες... Ως πότε όμως Κύριοι, την Ελλάδα θα την κρατά όρθια ο μόνο Πύρρος (που θα μπορούσε προγενέστερα να έχει υποφέρει ως ...ανεπιθύμητο αλβανάκι σε κάποιο Ελληνικό σχολείο…), ο Έλληνας της διασποράς και ο άμοιρος μέσος (και πιο ταλαίπωρος από όλους) Έλληνας κάτοικος της?
Εν τέλει, στο Ηράκλειο, να είστε βέβαιοι ότι τα Κρουαζιερόπλοια θα σταματήσουν να έρχονται αν δεν κάνετε κάτι ! Θα σταματήσουν να έρχονται γιατί κανείς ποτέ δεν κατάλαβε ότι μέσα σε αυτά τα κρουαζιερόπλοια είναι ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ των πραγματικά καλών ξενοδοχειακών μονάδων μας. Είναι εκείνοι που και έχουν και μπορούν και ξέρουν...!!!
Αντί να οργανώνεται σε κάθε άφιξη, μια ζεστή υποδοχή με ένα στοιχειώδες κέρασμα μέσα από το οποίο θα μπορούσε να προωθηθεί το ανάλογο ενημερωτικό υλικό ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ να μάθουν τί υπάρχει σε αυτό τον τόπο, εμείς φροντίζουμε να τους στοιβάξουμε στα πούλμαν, να τους ταλαιπωρήσουμε μέχρι την Κνωσσό, να τους χρεώσουμε ένα δολάριο το εμφιαλωμένο νεράκι και δύο την πορτοκαλάδα, να τους καταταλαιπωρήσουμε για άλλα 45 λεπτά στην επιστροφή (για μια απόσταση 5 μόλις χιλιομέτρων!!!) έτσι ώστε μετά από αυτό μόνο κάποιος κουτός δεν θα έσπευδε κυριολεκτικά τρέχοντας να επιστρέψει στην πολυτέλεια και την ηρεμία του Πλοίου του, ανακουφισμένος που τέλειωσε αυτό το ...απαίσιο πρωινό σε τούτο τον...αφιλόξενο τόπο.
Κύριοι, τους τουρίστες ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ως πελάτες στα καλά Ξενοδοχεία μας, αντί για τους απένταρους και ζημιογόνους «χούλιγκαν» των Μαλίων, τους πελάτες που για να τους ενημερώσει κανείς χρειάζεται πανάκριβες διεθνείς καμπάνιες, εμείς τους έχουμε να πατάνε το κατώφλι του σπιτιού μας και τους ΦΤΥΝΟΥΜΕ!!!
Θα σταματήσουν να έρχονται τα Κρουαζιερόπλοια Κύριοι ...και θα με θυμηθείτε...
Κύριοι,
Επιθυμώ να διευκρινίσω ότι με την παρούσα επιστολή μου, δεν οραματίζομαι την δια μαγείας αλλαγή σκηνικού στην Πατρίδα μου, στην πόλη μου, ...στην γειτονιά μου, στην «εθνική» οδό προς Άγιο Νικόλαο με την τεράστια λακκούβα στην άσφαλτο που τη νύχτα μπορεί κάλλιστα να σκοτώσει μοτοσικλετιστή...
Δεν μπορώ όμως πάντα να κλείνω τα μάτια! Δεν μπορώ να κάνω το κορόιδο. Δεν μπορώ να βλέπω τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και τους Τροχονόμους να φέρονται εχθρικά στον πολίτη που σταμάτησε 2’ να πάρει εφημερίδα και να κάνουν τον τυφλό για το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι που είναι πάνω στην «λαξεμένη» γωνία του πεζοδρομίου ...δήθεν για τα αναπηρικά καρότσια.
Εν τέλει, δεν μπορώ να βλέπω τους «τοπικούς άρχοντες» κάθε εποχής, κάθε κυβέρνησης, κάθε κόμματος στα μέσα ενημέρωσης να μου λένε πότε παχιά υποσχετικά λόγια και πότε ακατάληπτα πολιτικάντικα φιλοσοφήματα αλλά μόλις βγω από το σπίτι μου να διαπιστώνω ότι όλοι με δουλεύουν «ψιλό γαζί»...
Μου είπαν ότι για να μη σκάσω ...πρέπει να κλαίω, να φωνάζω, να εξωτερικεύομαι, να ξεσπώ! Αποφάσισα να το κάνω, αλλά για κακή σας τύχη, θα το κάνω πράγματι δυνατά και ενοχλητικά! Ετσι, για να σας ενοχλώ και να παίρνω και ‘γώ μια μικρή ικανοποίηση...
Αυτό μπορώ, αυτό θα κάνω...
Γκρινιάρης Πολίτης της Ελλάδας. "
πηγή: 2810.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου