ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κόντρα κυβέρνησης-εργαζομένων στους δήμους για το εκλογικό επίδομα

"ΚΛΙΚ" για να συνεχίσετεΣε σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στους δήμους εξελίσσεται η υπόθεση των εκλογών. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) είχε κηρύξει  αποχή από τις εργασίες για τις εκλογές το Σαββατοκύριακο 16 με 17 Οκτωβρίου. Η κυβέρνηση προσέφυγε στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η αποχή αυτή είναι παράνομη και καταχρηστική. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η 48ωρη αποχή κρίθηκε σήμερα καταχρηστική.

Δεν τελειώνει όμως εδώ η ιστορία… Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με νεότερη ανακοίνωσή της , απαντά “δυναμικά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης”, μη αναστέλλοντας την απεργιακή κινητοποίηση του Σαββατοκύριακου, καλεί όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. να ενισχύσουν την αποχή, περιφρουρώντας μάλιστα τους χώρους (δημοτολόγια κλπ). Ολόκληρη η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύτηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου , παρουσιάζεται παρακάτω:

poe-ota

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας αυτό το πινγκ-πονγκ αποφάσεων και ανακοινώσεων, απάντησε πριν λίγο με νέα ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οφείλουν, τηρώντας το νόμο, να εργαστούν κανονικά συμβάλλοντας στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ , σύμφωνα με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να παραβιάσουν το νόμο και να αγνοήσουν τη δικαστική απόφαση είναι πρωτοφανής και αδιανόητη, αφού πλέον επιχειρεί να υπονομεύσει ευθέως την ύψιστη δημοκρατική λειτουργία", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται: "Με την υπεύθυνη συμβολή όλων είναι κοινή μας υπόθεση Πολιτείας, Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενων και πολιτών να διασφαλίσουμε την ομαλή εξέλιξη της ύψιστης δημοκρατικής έκφρασης στην πρώτη μάλιστα εφαρμογή της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης του ``Καλλικράτη``".

Έχω την εντύπωση ότι δε θα σταματήσει εδώ η ιστορία… Και πολύ φοβάμαι ότι αύριο και μεθαύριο, θα δούμε στους δήμους ότι είδαμε χθες και σήμερα στην Ακρόπολη: τη Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου