ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Επιτέλους τρέχουν προγράμματα για την εργασία!

Μπορεί να άργησε λίγο η κυβέρνηση, και η ανεργία να πρόλαβε να εκτιναχτεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, όμως επιτέλους τις τελευταίες μέρες άρχισαν να τρέχουν διάφορα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ είτε για διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις ατόμων με αναπηρία και εργαζομένων ηλικίας 50 ετών και άνω, είτε για εύρεση εργασίας σε νεοεισερχόμενους στην αγορά, ηλικίας 16-24 ετών.

Κι επειδή προφανώς είχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ, και στα δύο παραπάνω προγράμματα βρίσκει κανείς πάρα πολλά θετικά στοιχεία. Για παράδειγμα, απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθούν επιχειρήσεις σε αυτά είναι Η ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ.

Πολύ σημαντικά αυτά τα στοιχεία κατά την άποψή μου, που θα αποκλείσουν ΑΜΕΣΑ αυτές τις επιχειρήσεις που ψάχνουν μόνο και μόνο να πάρουν κάποια χρήματα από το κράτος, προσλαμβάνοντας κάποιους και απολύοντας κάποιους άλλους.

Επειδή όμως τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι στοχευμένα είτε σε μικρές είτε σε μεγάλες ηλικίες, θα πρέπει άμεσα ν’ ανακοινωθούν και άλλα για τον πολύ κόσμο, τον 35άρη, τον 40άρη και τον 45άρη, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το μέγιστο των υποχρεώσεων του βίου του, καθώς αυτές είναι οι ηλικίες που είναι βεβαρυμμένες με στεγαστικά δάνεια και οικογενειακές υποχρεώσεις (ανατροφή παιδιών).

Πληροφορίες για τα παραπάνω προγράμματα, αλλά και αιτήσεις υπαγωγής σε αυτά, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου