ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Είναι τόσο ανίΔΕΗ η Μπιρμπίλη;

Μα καλά, τόσο ανίΔΕΗ είναι αυτή η Μπιρμπίλη; Τόσο ανίκανοι είναι πια στην κυβέρνηση να πιάσουν τον παλμό του κόσμου; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ; Και ειδικά με τις ΑΔΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, που επιβαρύνουν περισσότερο τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες;
Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε γι’ άλλη μια φορά… Ανακοινώθηκε το νέο τιμολόγιο της ΔΕΗ, που θα ισχύσει από το 2011. Πολλοί οι χαμένοι, ελάχιστοι οι κερδισμένοι από αυτό. Πιο αναλυτικά...
 οι αγρότες θα πληρώνουν πλέον ακριβότερα κατά 7% την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ τα νοικοκυριά με χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, εφόσον δεν μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο (και πιστέψτε με , είναι πάρα πολλά, καθώς οι προϋποθέσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο είναι πάρα πολλές ) θα πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα έως και 13,7 πιο ακριβό!!
Αντίθετα, στις υψηλές καταναλώσεις φρόντισε το ΥΠΕΚΑ να προσφέρει σημαντικά φθηνότερα τιμολόγια, καθώς η μείωση φθάνει ακόμη και το 13,8% (για κατανάλωση από 3.001 κιλοβατώρες και άνω). Μειώσεις από -4,3 έως -18,4 θα έχουν ακόμα τα εμπορικά - βιομηχανικά τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης.
Αυτό είναι κοινωνική πολιτική!!  Όποιος καταναλώνει λίγο, επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει διαφορετικά, και έχει εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ ετησίως, είναι για την κυβέρνηση “έχοντας” , άρα πρέπει να πληρώσει πιο ακριβό το ρεύμα!!! Και όποιος έχει βίλες με πισίνες να φωτίσει, και καταναλώνει πολύ ρεύμα, του κάνει και μια εκπτωσούλα, να μην επιβαρύνεται τόσο πολύ!!! ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙ!! Αμ αυτό με τους αγρότες; Ξαφνικά έγιναν προνομιούχα ομάδα κι αυτοί… Ξέχασε γρήγορα φαίνετε το ΠΑΣΟΚ  ότι η αγροτιά τους έκανε κυβέρνηση, κι ότι επίσης η αγροτιά τους είχε “πετάξει” στην αντιπολίτευση το 2004.
Το μόνο δίκαιο που βλέπω στο νέο τιμολόγιο της ΔΕΗ, είναι οι μειώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα τους δώσει μια, έστω μικρή, ανάσα, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.
Δύσκολο χειμώνα θα περάσουμε φέτος… Ας εκμεταλλευτούμε το νέο τιμολόγιο της ΔΕΗ, για… να κάνουμε ατμόσφαιρα κάθε βράδυ σπίτι μας με κεριά, τζάκι, και χωρίς τηλεόραση!!! Η κυβέρνηση φροντίζει να έρθουμε πιο κοντά με το ταίρι μας προφανώς!!! Αλλά μην το παρακάνετε και πέσει η κατανάλωση κάτω από 800 κιλοβατώρες, γιατί…θα πληρώσετε ακριβά τη ρομαντζάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου