ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τι άλλο θα ακούσουμε… Ο Παπανδρέου στους 100 global thinkers !!!

image Τι άλλο θα δουν τα ματάκια μου, και τι άλλο θ’ ακούσουν τ’ αυτιά μου, θεέ μου!!! Ο πρωθυπουργός μας βρίσκεται τη λίστα με τους 100 ανθρώπους που συνεισέφεραν περισσότερο στην πρoώθηση της παγκόσμιας σκέψης (global thinkers) κατέταξε για το 2010!!! τον Γιώργο Παπανδρέου το περιοδικό Foreign Policy.

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλαμβάνει την 79η θέση στη σχετική λίστα του Αμερικάνικου περιοδικού Foreign Policy. Σας παραθέτω ολόκληρο το κείμενο του περιοδικού για το Γιώργο Παπανδρέου:

“Πριν ακόμη ξεσπάσει η χρηματοοικονομική κρίση του 2008, η ελληνική οικονομία έπνεε τα λοίσθια, διαβιώντας σε ένα ξεφτισμένο σύστημα το οποίο ήταν λογικό κι αναμενόμενο να καταρρεύσει υπό το βάρος της κρίσης. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του τον Οκτώβριο του 2009, ανακάλυψε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν ήταν 6%, όπως υποστήριζε ο προκάτοχός του, αλλά 12,7%, δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερο αυτού που επέτρεπαν οι κανόνες της ευρωζώνης.

Ο Παπανδρέου δεν έπαψε ολόκληρο το 2010 να λέει στους Έλληνες σκληρές αλήθειες για τη μη βιώσιμη φύση του κοινωνικού κράτους που είχαν οικοδομήσει -αλλά και να εκπέμπει διεθνώς το σήμα κινδύνου ότι η Ελλάδα ήταν το καναρίνι του ευρωπαϊκού ανθρακωρυχείου.Γεννημένος στη Μινεσότα και γιος σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού, ο Παπανδρέου έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο λιτότητας που αύξησε τους φόρους και έθεσε χαλινό στον υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, ένα πακέτο αρκετά ικανό ώστε να πείσει την Ευρώπη να μην αφήσει την Ελλάδα να πνιγεί παρά τις ταραχές που εκείνο προκάλεσε στους δρόμους της Αθήνας. Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι η καταστροφή αυτή μπορούσε να λειτουργήσει αφυπνιστικά σχετικά με την απειλή που συνιστά το δημόσιο χρέος πέραν και μακράν των ευρωπαϊκών ορίων. «Δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει κάθε κράτος λειτουργώντας μόνο του», είπε. «Χρειαζόμαστε μία πιο συντονισμένη στρατηγική όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά για ολόκληρο τον κόσμο» ”.

Θα σταθώ στη φράση “δεν έπαψε όλο το 2010 να λέει στους Έλληνες σκληρές αλήθειες…”. Φαίνεται το “λεφτά υπάρχουν” δεν το έχουν ακούσει οι συντάκτες του περιοδικού. Δεν έφτασε αυτό το σύνθημα στην Αμερική… Ούτε το δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, ή δεν θα αυξήσουμε το ΦΠΑ…Τι να πει κανείς. Αμερικανοί είναι αυτοί, ότι θέλουν γράφουν…

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι Bill Gates και Warren Buffett για το φιλανθρωπικό τους έργο που εκτελούν, στη δεύτερη θέση βρίσκονται ο γνωστός μας Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ και ο Ρόμπερτ Ζέλικ της Παγκόσμιας Τράπεζας για “το ατσάλινο βλέμμα τους σε στιγμές κρίσης” , ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα, για την “χάραξη πορείας εν μέσω κριτικής” (αν μεταφράζω σωστά τη φράση “charting a course through criticism”).

3 σχόλια:

  1. Μια κλίκα είναι και υψώνουν και υποβιβάζουν όποιον θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Αμερικανακια δεν τον εβγαλαν? Τι περιμενετε? Ευλογουν τωρα και τα γενια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φτου ρε γαμώτο... Αν ήταν 101 οι global thinkers θα ήμουν και 'γω στη λίστα!!! So fucking close...

    ΑπάντησηΔιαγραφή