ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

22-28 Νοεμβρίου εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ

giatroi Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ αποφασίζει :
1. Να ανακηρύξει την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου ως εβδομάδα δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ με σκοπό να υπερασπιστούμε την ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση όλων των ανθρώπων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τα νομιμοποιητικά έγραφα που διαθέτουν. Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί το δημόσιο σύστημα υγείας βορά στους ρατσιστές και τα αρπακτικά. (Στη συνέχεια της απόφασης περιγράφονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας).
2. Την οργάνωση συντονισμένων και δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα εάν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων και των ΥΠΕ πραγματοποιούν αυθαίρετες περικοπές ή μετατροπές εφημεριών

3. Εάν η αποζημίωση των εφημεριών Σεπτεμβρίου καθώς και όλων των ανεξόφλητων οφειλών από εφημερίες δεν καταβληθεί μέχρι τέλους Οκτωβρίου, τότε η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου σε κινητοποιήσεις τη μορφή των οποίων θα αποφασίζουν οι ίδιες σε Γενικές Συνελεύσεις που θα προηγηθούν, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη κατά τη λήψη της απόφασης την κατάσταση που βιώνει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία.
4. Την ανάληψη πρωτοβουλιών εν όψει Αυτοδιοικητικών Εκλογών και
του «Καλλικράτη», με στόχο τη συστράτευση των τοπικών κοινωνιών
στον αγώνα κατά της «ανθυγιεινής» κυβερνητικής πολιτικής απαξίωσης του ΕΣΥ και στη διεκδίκηση ολοκληρωμένου Δημόσιου Δωρεάν και Ποιοτικού Συστήματος Υγείας.
5. Τη διοργάνωση ανοικτής σύσκεψης με συμμετοχή πρωτοβάθμιων
σωματείων και Ομοσπονδιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με
θέμα τον αγώνα για την ανατροπή του Μνημονίου και των μέτρων κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ
6. Τη συμμετοχή της ΟΕΝΓΕ σε τυχόν κινητοποίηση που θα προκηρύξουν Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου