ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

2 αυτοκτονίες και μία απόπειρα μέσα σε μια εβδομάδα στην Κρήτη!!!

Χθες το μεσημέρι, ένας 27χρονος , μπήκε στο δωμάτιο του προκειμένου να κοιμηθεί. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς του με τους οποίους έμενε. λίγη ώρα αργότερα από το δωμάτιο ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για πυροβολισμό που προερχόταν από το υπνοδωμάτιο του γιου τους. Επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη, έσπασαν το τζάμι του παραθύρου για να μπουν στο δωμάτιο όπου και αντίκρισαν το γιο τους νεκρό. Είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα. Μ’ ένα σημείωμα, ζητούσε συγνώμη από τους γονείς του…

Το παραπάνω ΔΕΝ είναι περιγραφή κάποιας σκηνής από ταινία… Είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, που έλαβε χώρα σε χωριό της Πεδιάδος, στην Κρήτη. Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αντιμετώπιζε προβλήματα εργασίας (ήταν άνεργος τον τελευταίο χρόνο), αλλά και άλλα προσωπικά προβλήματα.

Το γεγονός αυτό έρχεται 6 μόλις μέρες μετά την αυτοκτονία 66χρονου επιχειρηματία στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος σε χώρο που χρησιμοποιούσε ως γκαράζ, από ένα συγγενή του.

Και μόλις χθες το πρωί, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, ένας 76χρονος άνδρας προσπάθησε να κρεμαστεί με σχοινί από δένδρο. Η προσπάθειά του αποτράπηκε από διερχόμενο άνδρα, που κάλεσε το  ΕΚΑΒ και την αστυνομία.Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Απανωτά κρούσματα στην περιοχή μας, που αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά όλους μας, αλλά πιο πολύ τους κυβερνόντες. Και μπορεί μόνο το ένα περιστατικό να συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση, όμως και τα ψυχολογικά προβλήματα που ολοένα και περισσότεροι αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν.

Είχα γράψει τον Μάιο, ότι πρέπει να δοθεί η πρέπουσα προσοχή στα εργασιακά και οικονομικά θέματα, για να μη γίνουμε Κίνα, όπου έχουμε πολύ συχνά αυτοκτονίες. Δυστυχώς όμως, προς τα εκεί οδεύουμε, και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου