ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Παραμένουν στις υπηρεσίες τους όσοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ

Μέχρι τώρα, με  εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ., όσοι από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είχαν προσληφθεί προσωρινά με σύμβαση ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ , και τα ονόματά τους περιλαμβάνονταν σε προσωρινούς πίνακες, προβλέπονταν να απασχοληθούν στις υπηρεσίες τους μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. Μετά από αυτό, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών, και σύμφωνα και με την αναλογία 5 προς 1 που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ αυτοί θα ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΝ, μέχρι να έρθει η σειρά τους να προσληφθούν!!!

Οι άνθρωποι αυτοί όμως, είχαν αφήσει τις δουλειές τους, με την προοπτική ότι μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων, θα γινόταν η οριστική τους πρόσληψη!!! Έτσι, κάποιοι έχουν ήδη βρεθεί χωρίς δουλειά (π.χ. στο Δήμο Χερσονήσου έχουν ήδη διώξει άτομο).

Αυτή την αδικία έρχεται να διορθώσει η με αρ. πρωτ. ΔΙΠΠ / Φ.2.9./30/οικ.24208 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία “στις περιπτώσεις ΝΠΙΔ και ΟΤΑ που έχει προσληφθεί προσωπικό ορισμένου χρόνου με βάση προσωρινά αποτελέσματα και εφόσον περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες, θα εξακολουθήσει να υπηρετεί με την ίδια εργασιακή σχέση μέχρι τη δημοσίευση της ατομικής πράξης διορισμού εκάστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως” .

εγκύκλειος

Επομένως, μπορεί να μη διοριστούν άμεσα ως μόνιμοι, αλλά θα συνεχίσουν να εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Έτσι, δε θα βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. θεωρώ πολύ καλή και απαραίτητη τη ρύθμιση αυτή, που αφορά κυρίως νέα άτομα, που έχουν επιλεγεί με αξιοκρατικές διαδικασίες, και έχουν να προσφέρουν αρκετά στη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου