ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πολύ “Δημοκρατία” μας έπεσε τελευταία….

Από τη μεταπολίτευση και μετά, υπήρχαν αρκετοί αποστάτες κομμάτων οι οποίοι ίδρυσαν δικά τους κόμματα. Στα ονόματα αυτών , συναντάμε ένα κοινό χαρακτηριστικό : τη λέξη “Δημοκρατική” ή “Δημοκρατικό” ή κάποιο παράγωγό της…

 

  • 1976: ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ (Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού)
  • 1985: ΔΗ.ΑΝΑ (Δημοκρατική Ανανέωση)
  • 1995: ΔΗ.Κ.ΚΙ  (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα)
  • 2003: Δημοκρατική Αναγέννηση

Και φτάνουμε στο 2010…. Στις 27 Ιουνίου , και αφού προηγουμένως είχε παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΝ, ο Φώτης Κουβέλης  ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με την επωνυμία «Δημοκρατική Αριστερά» του οποίου εξελέγη πρόεδρος.

Σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2010, ιδρύεται και το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Και το όνομα αυτού: «Δημοκρατική Συμμαχία» (ΔΗ.ΣΥ.).

Γιατί επιλέγουν άραγε όλοι οι “αποστάτες” να έχουν στο όνομα των κομμάτων που ιδρύουν παράγωγα της λέξης “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ; Τόσο έντονα είχαν βιώσει μέσα στα κόμματά τους την έλλειψή της; Ή μήπως το κάνουν από ενοχή, επειδή τόσα χρόνια έχουν αποτύχει να την υπηρετήσουν;

Στο πρόσφατο παράδειγμα δε της Ντόρας Μπακογιάννη, αν δεν κάνω λάθος, μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες ΔΕΝ είχε εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Άρα δεν δικαιολογείται να θεωρεί ότι αποκλείστηκε από τη ΝΔ αντιδημοκρατικά. Προσωπικά, νομίζω ότι το επεδίωξε κιόλας να διωχθεί, για να εξυπηρετήσει στη συνέχεια τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

Αυτό όμως που νομίζω ότι τελικά συμβαίνει, και ο κύριος λόγος που επιλέγουν τη λέξη “δημοκρατικός” στις ονομασίες των κομμάτων, είναι επειδή θέλουν να καρπωθούν τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον κόσμο για πολιτικές και μέτρα που έχουν εφαρμοστεί παρά τη θέληση μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού. Για να πάρουν με το μέρος τους αυτούς που πιστεύουν ότι υπάρχει κρίση στο πολιτικό σύστημα και στη δημοκρατία, όπως αυτή εφαρμόζεται σήμερα.

Αυτό όμως που ξεχνάνε, είναι ότι και ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ”, ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κυρίες και κύριοι πολιτευτές, είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Γι’ αυτό καλά θα κάνετε να την αφήσετε ήσυχη και έξω από τους τίτλους των κομμάτων σας, και από τις διακηρύξεις σας, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ με την κυριολεκτική της έννοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου