ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ε όχι και δημοψήφισμα για το κάπνισμα!!!

Διαβάζω σε εφημερίδες και sites ότι από χθες έχει ξεκινήσει ένα “δημοψήφισμα” στο Ηράκλειο για το κάπνισμα, που οργανώνει ο σύλλογος ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων. Μάλιστα, μαζί με τον καφέ που σερβίρουν, δίνουν στον πελάτη και το σχετικό έντυπο, και το υπογράφουν, απαντώντας αν θέλουν ή όχι να επιτρέπεται το κάπνισμα σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια!!! Το αποτέλεσμα του ιδιότυπου αυτού δημοψηφίσματος, σύμφωνα πάντα με το σύλλογο, θα σταλεί με την ολοκλήρωσή του, στο Υπουργείο Υγείας.

Δε χρειάζεται βέβαια καν να πούμε, ότι το “δημοψήφισμα αυτό δεν έχει καμία μα καμία ισχύ… Είναι σαν να κάνεις ένα αντίστοιχο δημοψήφισμα στις φυλακές, και να ρωτάς τους κρατουμένους αν πρέπει ή όχι να δικάζονται οι παρανομούντες… Και μετά να στέλνεις το αποτέλεσμα στον υπουργό δικαιοσύνης, ζητώντας του να καταργηθούν οι δίκες!

Δεν αμφιβάλλω φυσικά ότι ο συγκεκριμένος κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα, αν και νομίζω ότι στο Ηράκλειο ειδικά δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα, όσο είναι σε άλλες πόλεις. Όμως σίγουρα δε φταίει η απαγόρευση του καπνίσματος, αλλά η δεινή οικονομική κατάσταση των εν δυνάμει πελατών τους από τη μία, σε συνδυασμό με την παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και τις τιμές . Δεν είναι δυνατόν από τη μία να ισχυρίζονται ότι δεν έχουν δουλειά, και από την άλλη ο καφές στο κέντρο του Ηρακλείου να κοστίζει 4 ευρώ, η μπύρα 5 ευρώ, το ποτό 6 και 7 ευρώ, ενώ ένα γεύμα για 2 με σαλάτα στη μέση, 1 ορεκτικό και ένα κυρίως πιάτο κατ’ άτομο, και ένα ποτήρι κρασί να κοστίζει 25 ευρώ για τον καθένα, δηλαδή ένα ολόκληρο μεροκάματο!!!

Αλλά, αντί να δουν αυτά τα ζητήματα, να μειώσουν τις τιμές για να προσελκύσουν κόσμο, προσπαθούν να καταργήσουν ένα νόμο του κράτους, από τους λίγους σωστούς κατά τη γνώμη μου που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση!!

Ρίξτε τις τιμές σας κύριοι, φτιάξτε την ποιότητά σας, και τότε θα αυξηθεί η πελατεία σας!!! Προσπαθήστε να προσελκύσετε και τους μη καπνιστές. Γιατί εγώ που δεν καπνίζω, και δε θέλω να με “λιβανίζει” ο διπλανός μου, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. 

Υ.Γ. Εδώ δεν έγινε δημοψήφισμα για το μνημόνιο… για το κάπνισμα θα γίνει;;

4 σχόλια:

  1. να γινουν φίλοι μου μαγαζια για καπνιστές και μη. Και να απαγορέψουν δια ροπάλου και με επιβολή ποινής σε μη καπνιστές νασυναναστρέφονται καπνιστές, και να προσεγγίζουν σημεία όπου υπάρχουν καπνιστές. Να τελειώνει το θέμα.
    Αλλοιώς να σταματήσουν την καλλιέργεια και την εμπορία καπνού.
    Τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο τζίρος τους πρέπει να έχει πέσει πολύ. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο ελεύθερος χρόνος που έχουν να σκαρφίζονται τέτοιου είδους βλακείες.
    Ούτε τις εντυπώσεις δεν κερδίσουν (αυτό δηλαδή που προσπαθούν με την κίνησή τους αυτή), αντιθέτως υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο στα μάτια μου ως επαγγελματίες.
    Αντί όντως να κοιτάξουν τις τιμές τους (οι οποίες δεν συνοδεύονται από αντίστοιχου επιπέδου υπηρεσίες) και αντί να παρακαλάνε που έχουν τύχει σε έναν τόσο καλό Δήμαρχο που τους "επιτρέπει" να έχουν απλώσει τραπεζάκια σε κάθε πεζόδρομο, πάνω σε διαβάσεις τυφλών και τόσα άλλα πάνε να καταργήσουν και νόμο του κράτους.

    Έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλουν σώνει και καλά να μας κανουν να μη σκεφτόμαστε. Πιονάκια θέλουν να έχουν και να σκέφτονται αυτοί για μας. Ας κάνουν επι τέλους ΜΑΓΙΑΖΙΑ για ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ και ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ να τελειώνει το θέμα. Επίσης να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με ποινή και πρόστιμο να συναναστρέφονται μη καπνιστές με καπνιστές, και να επιβάλλεται ποινή σε μη καπνιστές που προσεγγίζουν σημεία όπου υπάρχουν καπνίζοντες. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή