ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πορεία ενστόλων στις 14 Δεκέμβρη. Μαζί και όχι απέναντι στα αιτήματά τους.

Σε πανελλήνια ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή) - Σταδίου 10, στην Αθήνα, στις  16:30 το απόγευμα, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) τα μέλη της.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ.), “στις δύσκολες τούτες ώρες της κρίσης και της οικονομικής αφαίμαξης των μικρομεσαίων και των χαμηλόμισθων, κυρίως, στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ένστολοι, ο όποιος εφησυχασμός, ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Απαιτείται αγώνας!
Αγώνας αντίδρασης για να ορθώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα μπροστά στην επερχόμενη καταστροφική λαίλαπα που θέλει να σαρώσει, να συντρίψει και να αλώσει συνειδήσεις και οποιεσδήποτε σκέψεις αντίστασης.” 
image
Βέβαια, λίγο σαν ανακοίνωση αριστερής οργάνωσης μου ακούγεται το παραπάνω κείμενο. Και είναι τουλάχιστον αρκετά οξύμωρο να ακούς από αστυνομικούς να σου λένε “απαιτείται αγώνας αντίστασης” , και “να ορθώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα μπροστά στην ανερχομένη καταστροφική λαίλαπα” , την ίδια στιγμή που...
 καλούνται σε κάθε διαδήλωση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, και δη των μαθητών τη Δευτέρα που πέρασε, να  περιφρουρήσουν τις πορείες, αλλά και να τις καταστείλουν πολλές φορές.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και αυτοί είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν για ένα μεροκάματο. Και πέρα από τις κατασταλτικές τους δράσεις στις πορείες, έχουν και άλλα πιο σημαντικά και σοβαρά καθήκοντα, όπως την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, τα οποία προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να εκτελούν σε καθημερινή βάση.
Ας είμαστε μαζί τους στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, όπως τους θέλουμε μαζί μας, και όχι απέναντι,  στη διεκδίκηση των δικών μας αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου