ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επιμήκυνση…και δια στόματος Παπακωνσταντίνου

image Το είπε και ο Παπακωνσταντίνου, και ησύχασα τώρα…Έως το 2024 θα επεκταθεί η αποπληρωμή των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και παράταση των μέτρων λιτότητας που προβλέπονται στο μνημόνιο, που ολοκληρώνεται το 2013.

Το επιτόκιο δανεισμού όμως. θα αυξηθεί στο 5,8 %. Τα τρία χρόνια της περιόδου χάριτος και τα δύο χρόνια αποπληρωμής αυξάνονται σε τέσσερα χρόνια περιόδου χάριτος και επτά χρόνια περιόδου αποπληρωμής.

Ας μη γελιόμαστε όμως… Η λιτότητα θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα. Το χρέος μας μετά το 2013 θα είναι κοντά στο 160% του ΑΕΠ. Και με τους ρυθμούς ανάπτυξης (ή μάλλον υπανάπτυξης) της χώρας μας, δεν υπάρχει περίπτωση μετά το τέλος του 2013 να υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Όλο το παιχνίδι από εδώ και πέρα θα παιχτεί στον τομέα της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Χωρίς ανάπτυξη, η χώρα είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ακόμα και αν καταφέρει να περιορίσει τις δαπάνες του δημοσίου στο ελάχιστο.Βέβαια ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, καθώς από εκεί χάνονται σημαντικά χρήματα των φορολογουμένων. Αλλά χωρίς ανάπτυξη, λεφτά στα ταμεία του κράτους δε θα μπουν, ούτε θέσεις εργασίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους δε θα δημιουργηθούν.

Ας πέσει λοιπόν το βάρος όλων των “μεγάλων” κεφαλιών της κυβέρνησης στην ανάπτυξη, μπας και μπορέσουμε ν’ αποπληρώσουμε και τα καμιά 25 δις ευρώ παραπάνω τόκους που θα προκύψουν από την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου προς την Τρόικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου