ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αντιδράσεις αριστερών οργανώσεων για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

image Έντονες αντιδράσεις από το χώρο της Αριστεράς προκάλεσε η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο.
Σε ανακοίνωσή της , η οργάνωση Ηρακλείου της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) μεταξύ άλλων, τονίζει:
 “Σε αυτόν τον αγώνα η νεολαία έρχεται αντιμέτωπη ξανά με τους μηχανισμούς καταστολής. Την Δευτέρα το Ηράκλειο έμοιαζε με κατεχόμενη από τα ΜΑΤ πόλη. Η ειρηνική πορεία των μαθητών και των φοιτητών αντιμετωπίστηκε σαν ομάδα χουλιγκάνων από την αστυνομία που δεν δίστασε να περικυκλώσει το εργατικό κέντρο την ώρα που συνεδρίαζε το συντονιστικό μαθητών-φοιτητών. Ενώ, μετά το τέλος της πορείας, 6 μαθητές και φοιτητές προσήχθησαν χωρίς κανένα λόγο από άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου. Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει την αγωνιζόμενη νεολαία.        Τέλος, προκλητική υπήρξε και η στάση του προέδρου του εργατικού κέντρου κ. Σκουλατάκη, που όχι μόνο ήταν απών από τις διαδηλώσεις άλλα αδιαφόρησε επιδεικτικά για την πολιορκία του εργατικού κέντρου από τις δυνάμεις καταστολής.”
Από την πλευρά της, η Αριστερή Ενότητα, τονίζει: “Η στάση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στο Ηράκλειο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Σε μια ειρηνική, κατά γενική ομολογία, πορεία το πρωί τα ΜΑΤ προκαλούσαν με την παρουσία τους και με το ότι είχαν περικυκλώσει τη διαδήλωση, δείχνοντας τις διαθέσεις τους για τη συνέχεια. Κατά τη διάρκεια του συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων με τους μαθητές στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου τα ΜΑΤ περικύκλωσαν το κτήριο. Στη συνέχεια προέβησαν σε αδικαιολόγητες προσαγωγές διαδηλωτών που αποχωρούσαν από το κτήριο. Συγκεκριμένα προσήχθησαν 3 φοιτητές του τμήματος επιστήμης υπολογιστών ένας του μαθηματικού καθώς και δυο μαθητές. Στη συνέχεια όταν το σύνολο των φοιτητών και των μαθητών προσπάθησε να αποχωρήσει τα ΜΑΤ δημιούργησαν έναν ασφυκτικό κλοιό σε σχήμα Π σε απόσταση 3 μέτρων από τους διαδηλωτές.Θεωρούμε εξωφρενικό και ανεπίτρεπτο να συλλαμβάνονται συμφοιτητές μας και μαθητές επειδή συμμετείχαν σε μια διαδήλωση (που είχαν μάλιστα αποφασίσει και οι φοιτητικοί τους σύλλογοι). Θεωρούμε εξωφρενικό την ημέρα δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ να στοχοποιούν και να καταστέλλουν τη νεολαία με τέτοιο τρόπο. Θεωρούμε προκλητική την αδιαφορία του κ. Σκουλατάκη, όταν το εργατικό κέντρο Ηρακλείου, του οποίου είναι πρόεδρος, βρίσκεται σε κλοιό απο δυνάμεις καταστολής να μην παρεμβαίνει. Το εργατικό κέντρο συμβολίζει, ή θα έπρεπε να συμβολίζει, το διακαίωμα του λαού και των εργαζομένων στον αγώνα. Είναι ξεκάθαρα με την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Θεωρούμε επίσης προκλητική και τη στάση του Δημάρχου Ηρακλείου Γ. Κουράκη, όταν διαφημίζει τη πόλη ως <<Δημοκρατικό Ηράκλειο>> , και την ίδια στιγμή να συνηγορεί σε αυτό το όργιο καταστολής και την αναίτια σύλληψη πολιτών στο κέντρο της πόλης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου