ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση φορέων για το ΒΟΑΚ

image Σημαντικές πρωτοβουλίες βλέπουμε να αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα το Τεχνικό Επιμελητήριο. Τα τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης, εξέδωσαν κοινή πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συζητηθεί το πολύ σοβαρό για την Κρήτη θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα (ΒΟΑΚ). Στη πρόσκλησή τους αναφέρουν:

Το πρόβλημα της εξαιρετικά μειωμένης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Κρήτης, που ως βασικό επακόλουθο έχει το θάνατο ή τον τραυματισμό συμπολιτών μας, απασχολεί σε μόνιμη βάση τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, και έχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Θεωρούμε κοινά αποδεκτό ότι μία βασική παράμετρος για την πρόκληση ενός τροχαίου ατυχήματος στο νησί μας, είναι αφενός η κακή κατάσταση από άποψη συντήρησης στην οποία ευρίσκεται το οδικό δίκτυο του νησιού και αφετέρου η έλλειψη αξιόπιστων δρόμων, που να διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στον αυξημένο σήμερα κυκλοφοριακό φόρτο, αφού οι πλειοψηφία των δρόμων που υπάρχουν σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πριν από 2 ή και περισσότερες δεκαετίες.

Επίσης και το θέμα της ολοκλήρωσης και βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου, και ιδιαίτερα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και των κάθετων οδικών αξόνων, έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τα Τμήματα Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ και το έχουμε αναγάγει εδώ και χρόνια ως θέμα πρώτης προτεραιότητας και βέβαια απαιτείται άμεσα η ολοκλήρωσή του".

Η πρόσκληση απευθύνεται στη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Κρήτης, τη ΔΕΚΕ, τη ΔΕΣΕ, την ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών του νησιού, την ΕΛΠΑ, τους Συλλόγους Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, στη Λεωφ. Κουντουριώτη.

Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος τρόπος να πιεστεί επιτέλους η Κυβέρνηση να προχωρήσει ΟΧΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ – ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί ημίμετρο, και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους φορείς του νησιού μας. Ας χρηματοδοτήσει επιτέλους και το κράτος ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου