ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αυτά συμβαίνουν όταν οι πεζόδρομοι γίνονται… αυτοκινητόδρομοι!!!

Για το χαμό που γίνεται στον πεζόδρομο της Αγίου Τίτου καθημερινά, γνωρίζετε… Απλά σήμερα, θα σας παρουσιάσω χωρίς πολλά-πολλά λόγια τα αποτελέσματα της τακτικής που έχουν ορισμένοι συμπολίτες μας, να εισβάλλουν στους πεζόδρομους με τα οχήματά τους, για να μην κάνουν ούτε ένα βήμα με τα πόδια!!

Lotzia

Ένα από τα πανάκριβα φωτιστικά που έχουν τοποθετηθεί στον πεζόδρομο, έχει σπάσει, και βρίσκεται πεσμένο κάτω. Και η ειρωνεία είναι ότι το φωτιστικό αυτό είναι ακριβώς έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου!! Ήταν θέμα χρόνου βέβαια αυτό να συμβεί, με τόσα οχήματα, ακόμα και του δήμου, που μπαίνουν καθημερινά στον πεζόδρομο…

Αυτή είναι η κατάντια μας… Και να παρακαλάμε που στη θέση του φωτιστικού, δε βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας…

3 σχόλια:

  1. Μα είναι εκπληκτικό! κατσε 1 ώρα για καφε και μέτρα τι θα περάσει... μηχανάκια χαμός, αυτοκίνιτα, και αυτοι οι καβαντζίδες ο 1 πίσω απ τον άλλο, ωρα τροφοδοσίας οποιαδήποτε... είναι πολύ ενοχλητικό!
    Επίσης ενοχλήτικό πάρκινγκ έχει καταντήσει το κομματι κάτω απο τον ΟΤΕ, βλέπω παρκαρισμένα απο τεράστια αγροτικά μέχρι οτιδήποτε! κλίση ούτε για πλάκα και πας απ την άλλη μεριά προς την ιδομενέως και έχουν γράψει τα μηχανάκια που είναι στις άκρες του πεζόδρομου και δεν ενοχλούν καν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εξαιρέσουμε τους ευ- σύγκαυστους(είναι εκείνοι που θα συγκάψουν αν περπατήσουν λίγο παραπάνω), το κέντρο του Ηρακλείου, δεν είναι Manhattan, με επιχείρησεις μονάχα και εμπορικά κέντρα.
    Υπάρχουν κάτοικοι, ηλικιωμένοι, παιδιά και γενικά οικογένειες, οι οποίες έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν( πχ τα ψώνια στο σπίτι τους, το λάδι από το χωριό στην πόρτα τους, τις 6άδες λόγω τους φοβερού νερού της ΔΕΥΑΗ στην κατοικία καθημερινά κλπ) χωρίς να είναι body builders. Οι οικογένειες αυτές, επέλεξαν να ζήσουν εδώ, πολύ πριν τον Κουράκη και τις πεζοδρομήσεις, όπου τους συμφέρει(βλέπε καφετέριες).
    Ένα μεγάλο Κάστρο, όπως το Ηράκλειο είναι λογικό να μην έχει ρυμοτομία. Αυτό που είχε ήταν θαυματουργά στενά που σε οδηγούσαν σε χρόνο μηδέν στις μετρημένες εξόδους του κέντρου( πχ Μ. Καρδιωτίσης για Κομμένο Μπεντένι κλπ). Με τις πεζοδρομήσεις, κατάφεραν α) να διοχετεύσουν όλη την κίνηση στις λιγοστές «λεωφόρους» του κέντρου, β) Να επιβάλουν στους κατοίκους, να καταβάλουν ένα σημαντικό ποσό μηνιαίως στα parkings με όσα αυτά συνεπάγονται και γ) ο τζίρος των καταστημάτων, τόσο για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες να μεταφέρεται όπως προανέφερα στα parkings(αν δεν πήγαιναν εκεί τα λεφτά, θα πήγαιναν στην αγορά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή