ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Πως θα λειτουργήσει ο Δήμος Ηρακλείου το νέο έτος;

Τι θα γίνει όχι την 1-1-2011 , αλλά την… 3η Ιανουαρίου του 2011, καθώς τότε είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου χρόνου, απασχολεί πολύ έντονα το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, που…δεν ξέρει τι ακριβώς θα παραλάβει από τους δήμους που έρχονται στον Καποδιστριακό δήμο Ηρακλείου, αλλά και πως θα διαχειριστεί το προσωπικό. Αυτό μάλιστα θα είναι και το αντικείμενο σύσκεψης που θα έχει αύριο το πρωί με συνεργάτες του, προκειμένου να επεξεργαστούν ένα σχέδιο Οργανισμού για το νέο Δήμο Ηρακλείου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, και με ότι ακούγεται από διάφορες πηγές, το πιθανότερο είναι η Πολεοδομία του δήμου να στεγαστεί στο κτήριο που σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο της Νέας Αλικαρνασσού, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία θα παραμείνει στα κτήρια που βρίσκονται στο Ηράκλειο, δηλ στο κτήριο στην Ανδρόγεω και στο Εσπέρια, ενώ ερευνάται η δυνατότητα παραχώρησης και άλλων κτηρίων από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου προς το δήμο, για τις ανάγκες του τελευταίου. Τέλος, ανάσα από κτηριακής πλευράς αναμένεται να δώσει και η ολοκλήρωση του κτηρίου στην πλατεία Δασκαλογιάννη.

Όσον αφορά τα στελέχη της ΤΥΔΚ, που πηγαίνουν στο δήμο Ηρακλείου, αυτοί μάλλον για ένα μεγάλο διάστημα θα μείνουν όπως είναι σήμερα, αφού έχουν να κλείσουν πολλές εκκρεμότητες στους πρώην περιφερειακούς δήμους.

Αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στο Δήμαρχο, μαζί με τ’ άλλα που του “αναγνωρίζουμε” κατά καιρούς, είναι ότι το ψάχνει πολύ το θέμα, και δε θέλει να χάσει καθόλου χρόνο. Μάλιστα, θέλει να είναι από τους πρώτους δήμους που θα έχουν εγκεκριμένο οργανισμό τις πρώτες βδομάδες του Γενάρη.  Γιατί χάσιμο χρόνου σημαίνει και χάσιμο κοινοτικών κονδυλίων, και το Ηράκλειο δεν έχει περιθώρια για απώλειες, σε εποχές μεγάλης έλλειψης ρευστότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου