ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Αναγνώστης: “Να οργανωθεί καλύτερα το κέντρο της πόλης”

Ναι όντως πολλοί από εμάς είμαστε γαϊδούρια και μάλιστα ξεσαμάρωτα. Πάνω στην πλατεία Ελευθερίας, έξω από το κτίριο της Νομαρχίας ο χώρος έχει γίνει πάρκινγκ. Και ένα σωρό άλλα μπορεί να αναφέρει κάποιος αν κάνει μια βόλτα στο κέντρο. Αυτό όμως δεν γίνεται μόνο τώρα στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο.

Το ζητούμενο για μένα δεν είναι η "καταστολή" δηλαδή να πάει η Δημοτική Αστυνομία να γράψει τον "γάιδαρο", αλλά να οργανωθεί καλύτερα το κέντρο της πόλης. Δηλαδή να δημιουργηθούν δωρεάν χώροι στάθμευσης σε περιφερειακά σημεία του κέντρου (ή τέλος πάντων με συμβολικό αντίτιμο). Επίσης, να φύγουν τα λεωφορεία-μαούνες από το κέντρο (είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν λεωφορεία-φυσαρμόνικες σε αυτούς τους δρόμους τα οποία παρεμπιπτόντως είναι απίστευτο πόσο καυσαέριο βγάζουν). Δηλαδή καλύτερη και ποιοτικότερη οργάνωση των αστικών συγκοινωνιών με μικρότερα λεωφορεία και πυκνότερα δρομολόγια εντός του κέντρου που θα συνδέονται με περιφερειακά πάρκινγκ.

Τέλος, να απαγορευτεί το μόνιμο παρκάρισμα στους δρόμους του κέντρου. Δεν μπορεί ο άλλος να παρκάρει για 10 ώρες στο κέντρο και ο άλλος που θέλει να κατέβει για 5 λεπτά (π.χ. να βγάλει χρήματα από μια τράπεζα) να κάνει 10 γύρους το κέντρο για να βρει μια θέση (αν βρει) για να πάει να κάνει τη δουλειά του. Να επιτρέπεται δηλαδή το παρκάρισμα για μισή ώρα δωρεάν και για πάνω από μισή ώρα να πληρώνει.

Αν υπάρχει θέληση μπορεί να γίνει στολίδι το κέντρο του Ηρακλείου, αλλά βλέπετε ο Δήμαρχός μας θέλει να καταστρέψει το μοναδικό ουσιαστικά πάρκο του Ηρακλείου για να το κάνει πάρκινγκ ή κάνει πάρκινγκ δίπλα-κοντά στα μαγαζιά του γιου του (π.χ. απέναντι από το ΤΑΛΩΣ) ή φροντίζει να κάνει πάρκινγκ σε πολυκαταστήματα όπως το Jumbo.

Συγχαρητήρια, αυτό είμαστε, αυτό ψηφίζουμε και αυτό αξίζουμε εν τέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου