ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Και νέα καταγγελία για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

image Σε άλλη μια καταγγελία για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου προχώρησε ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών Ηρακλείου»,  Στέλιος Ορφανός.

Με αναφορά του στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, στο κλιμάκιο Επιθεώρησης του πολιτιστικού, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το Υπουργείο Εσωτερικών και σε όλους τους εμπλεκόμενους με την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου, ζητάει την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου να προληφθεί νέα κακοδιαχείριση του έργου.

Το νέο στοιχείο που παρουσιάζει ο κο Ορφανός, κι έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, είναι μια έκθεση του ΑΣΕΠ η οποία εκδόθηκε 10 μέρες πριν τις εκλογές, στην οποία  κρίνεται παράνομη η τοποθέτηση του διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ κου Αναστασάκου !! Παρά την έκθεση όμως, η ΔΕΠΤΑΗ δεν απομάκρυνε τον δ/ντη ως όφειλε. Επιπλέον, με εισήγηση “του παράνομου”–όπως τον χαρακτηρίζει- σημερινού Διευθυντή της ΔΕΠΤΑΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, (ως Προϊσταμένη Αρχή του έργου) αποδέχτηκε τις μη σύννομες αξιώσεις του αναδόχου του έργου, όπως υποστηρίζει ο κος Ορφανός, με αποτέλεσμα “την έγκριση της υπέρβαση του κόστους κατασκευής του ΠΣΚΗ κατά 7 εκ.ευρώ, παρά τη μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου κατά 1 εκ.ευρώ»!!!

Δε θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν και οι βολές κατά της δημοτικής αρχής, η οποία κατά τον κο Ορφανό εδώ και δύο χρόνια δεν έχει συζητήσει για τα θέματα του πολιτιστικού, παρά τα μεγάλα της λόγια περί διαφάνειας…

Μένει να δούμε την κατάληξη και αυτής της καταγγελίας, καθώς υπάρχει προηγούμενη απόφαση της αρχής πληρωμών του Γ’ ΚΠΣ που αναφέρει ότι οι πληρωμές του έργου είναι σύννομες. Αυτό βέβαια αφορά και μόνο τη διαδικασία πληρωμών…

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική αρχή ως γνωστόν αντικατέστησε με διαδικασίες express τον πρώην διευθυντή της Κ.Λατρώνη, με τον Τ.Αναστασάκο, ο οποίος εκτόπισε τον προκάτοχο του, μετά την απόφαση του ΕΚΗ να τον «βαπτίσει» εκπρόσωπο του, και έτσι να αποκτήσει μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΤΑΗ, το οποίο με τη σειρά του τον έχρισε επικεφαλής του αναπτυξιακού τομέα (ΠΑΤΡΙΣ).

Μάλιστα, σε παλαιότερο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων αναφέρονται πολλαπλοί λόγοι και για την ακυρότητα της πρώτης πρόσληψης του Π.Αναστασάκου, οι οποίοι επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι « συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο, της επιχείρησης, και διατυπώνει τις απόψεις του, ενώ συζητείται θέμα που αφορά τον ίδιο προσωπικά, και άμεσα, δηλαδή συντελείται ευθεία παραβίαση του άρθρου 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Επίσης το πόρισμα επισημαίνει ότι « οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της επιχείρησης, και πολύ περισσότερο ο αντιπρόεδρος του “εν προκειμένω και διευθύνων σύμβουλος) δεν μπορούν να ασκήσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του προϊσταμένου καθορισμένης Διευθύνουσας Υπηρεσίας συγκεκριμένου έργου, γιατί αντίθετα παρεμβαίνουν στην διενέργεια πράξεων (ή παραλείψεων) που στη συνέχεια έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου τους, δηλαδή αλλοιώνουν τα όρια διακριτών αρμοδιοτήτων και παραβιάζεται έτσι η αρχή της αμεροληψίας (ΠΑΤΡΙΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου