ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Λίγο ΣΕΒασμό στους ανθρώπους που σας στηρίζουν τόσα χρόνια με τον κόπο τους

Πριν ένα χρόνο και κάτι, είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η επιβολή έκτακτης εισφοράς στις κερδοφόρες επιχειρήσεις. Τότε, όλοι οι λογικοί άνθρωποι περίμεναν ο ΣΕΒ να αντιδράσει, που τους βάζουν χέρι στα κέρδη τους. Προς έκπληξη όμως όλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Ελλάδος κος Δασκαλόπουλος, στις 2/11/2009 είχε δηλώσει:  «Η εθνική επιχειρηματική τάξη είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά στην αναγκαία προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού».
Είχα μείνει έκπληκτος με την ωριμότητα και την “ανιδιοτέλεια” των καλών και τίμιων αυτών ανθρώπων, που μεταξύ άλλων ζητούσαν και την πάταξη της φοροδιαφυγής… Χθες όμως, κατάλαβα πολύ καλά γιατί τήρησαν αυτή τη στάση. Στήριξαν την κυβέρνηση τη δύσκολή εκείνη ώρα, που έψαχνε “ζεστό” χρήμα για να κατευνάσει την Τρόικα. Τώρα, ήρθε η ώρα της ανταμοιβής, της ανταπόδοσης της χάρης από τη μεριά της κυβέρνησης.
Λίγα πραγματάκια λοιπόν ζήτησε ο ΣΕΒ από την κυβέρνηση, τώρα που το θέμα των εργασιακών σχέσεων βρίσκεται στο “φόρτε” των διαπραγματεύσεων:
  • Δουλειά και το Σάββατο με αντίκρισμα το ρεπό μίας καθημερινής
  • Συμψηφισμός των υπερωριών (και όχι πληρωμή) έως 2 ωρών πέραν του 8ώρου.
  • Μείωση από 8% σε 4% του ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
  • Κατάργηση του αγγελιόσημου, ελεύθερη διαπραγμάτευση - διαμόρφωση αμοιβών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και γενικά εισφορών υπέρ τρίτων.
  • Ελεύθερη διαμόρφωση αμοιβών δικηγόρων, συμβολαιογράφων, τεχνικών επαγγελμάτων. Ορθολογική τιμολόγηση σε κόμιστρα μετρό, ΗΛΠΑΠ, προαστιακού, ΕΘΕΛ, ΗΣΑΠ, τραμ και ταξί και τιμολόγια ΕΥΑΘ και ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.
  • Να καταργηθούν ανώτατες τιμές πώλησης, μέγιστα ποσοστά κέρδους, η υποχρέωση γνωστοποίησης τιμοκαταλόγων και κοστολογικών στοιχείων.
Και αυτά είναι απλά μερικά από τα 250 θέματα που έθεσε ο κος Δασκαλόπουλος, παραδίδοντας στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπόμνημα- μελέτη του ΣΕΒ , που αφορά στα αντικίνητρα που αντιμετωπίζουν καθημερινά (κατά τον ΣΕΒ πάντα) οι Ελληνικές επιχειρήσεις.
Εγώ πάλι λέω, να καταργήσουμε τα πάντα, και να γυρίσουμε στη σκλαβιά!!! Να δουλεύουμε 20 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, για ένα κομμάτι ψωμί, και να λέμε και ευχαριστώ πολύ όταν μας το δίνουν!!
Οι κύριοι βιομήχανοι, τόσα χρόνια που οι δουλειές τους πήγαιναν μια χαρά, τα υπερκέρδη τους δεν τα μοιράστηκαν με τους εργαζόμενους, που με τον κόπο τους και την εργασία τους στήριζαν τις επιχειρήσεις τους. Τώρα, με την πρώτη δύσκολη χρονιά, αμέσως βρήκαν τα εξιλαστήρια θύματα!!
Δείξτε και λίγο ΣΕΒασμό κύριοι Δασκαλόπουλοι της Ελλάδας, στον κόσμο ο οποίος έχει κοπιάσει μια ζωή, με μεροκάματα πείνας, για να λέγεστε εσείς ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου